Élet-Stílus

Kulturális fesztivál a Tűzraktárban

Háromnapos kulturális fesztivál színes forgataga várja szeptember közepén Budapesten mindazokat, akiket érdekel a színház, a képzőművészet, a zene, s e művészeti ágak kölcsönhatásai.

Az “Ég és Föld között” című rendezvénynek, amely a Kulturális Örökségi Napok zászlaja alatt fut, szeptember 15-16-17-én a Tűzraktár (IX. Tűzoltó utca 54-56.) ad otthont.

A 2005-ben született “Tűzraktár” – független művészeti központ, amely a Tűzoltó utcai volt orvosi műszergyár területén működik. Munkatársai között számos művészeti ág képviselői megtalálhatók – táncművészek, színészek, zenészek, képzőművészek, építészek, designerek. Kutatórészlege a kortárs városi kultúrák kutatásával foglalkozik, s emellett a projekt része egy folyóirat, zenei stúdió, mozi és médialabor.

A fesztivál címe – “Ég és Föld között” – a földön járó ember és az örök alkotó szellem közötti kapcsolatra utal. Direkt a Tűzraktár speciális terére tervezték fiatal képzőművészek – Bódi Kati, Bogdán Viki, Kadlicskó Bea, Kovács Alida és Pál Mariann a “Fehér Alapon” című kiállításukat, hogy „zajos világunkban elcsendesedve átélhessük a tisztaság szabadságát”.

A Szoros Kapu című interaktív színházi produkciót 2005 nyarán már nagy sikerrel bemutatták Kapolcson, a Művészetek Völgyében. A darab különlegessége, hogy a különböző fény-, mozgás- és hangeffektusokat felhasználva szembesíti a fogyasztói társadalomban, örök rohanásban élő embereket lehetőségeikkel és korlátaikkal, s kiutat, vagyis „Kaput” mutat a valóságos megoldások irányába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik