Élet-Stílus

Intelligens otthonok Magyarországon

A Legrand csoporthoz tartozó szentesi Legrand Rt. a jövő tavasszal megkezdi az intelligens házak értékesítését Magyarországon, és azt reméli, hogy öt éven belül a villamosszerelvények hazai piacán a programozható villamos kapcsolók és dugaljak hálózati rendszere 10 százalékot piaci részesedéssel rendelkezik.

A villamosszerelvény üzletágban meghatározó Legrand Rt. a közepes mennyiségű szériákra és a nagy hozzáadott értékű egyedi termékek gyártására specializálódott. Károlyi László az Rt. vezérigazgatója, elmondta: Magyarországon még kicsi ennek a terméknek a piaca és mindössze néhány luxus irodaházban alkalmazzák a megoldásokat. A Legrand arra számít, hogy a luxuslakóparkok, luxuslakások piacán tud majd előretörni.

A mintegy 500 főt foglalkoztató Legrand Rt. tavaly 9,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el, az idén pedig közel 10 milliárd forintra számít a cég, amelynek jövedelmezősége folyamatosan javul.

Az intelligens otthon lényege, hogy egy falra szerelt konzol, távirányító, vagy érintős monitor segítségével irányíthassuk otthonunk elektronikus berendezéseit, különböző programokat állíthassunk be rajtuk. Az ilyen lakások, házak lényege, hogy kényelmet és biztonságot szolgáltasson a lakóknak.

A komplex, intelligens megoldások a következő alrendszerek működtetését fogják össze: biztonságtechnika és videó megfigyelő rendszer, szórakoztató elektronika, világítás, hűtés, fűtés, számítástechnika, telefon és kaputelefon, ablak sötétítő eszközök, kapu, öntözőrendszer, szauna, jacuzzi és egyéb kényelmi berendezések körét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik