Élet-Stílus

Ősszel érkezik a BEA WebLogic szoftverkörnyezet manager

A BEA Systems a WebLogic Server új változatát 2005 nyarán hozta forgalomba, a hazai informatikai piac 2005. október 5-én ismerkedhet meg a termékkel.

Az új verzió a BEA WebLogic Server 8.1-et egészíti ki számos új komponenssel és szolgáltatással. Az újdonságokkal a BEA WebLogic Server nagyobb biztonságot jelent a nagyvállalati szoftverkörnyezetért felelős IT menedzserek számára.

Az új szolgáltatások és komponensek alkalmassá teszik a WebLogic Server 9. 0-át a nagy terhelés mellett, folyamatosan működő alkalmazások Service Oriented Architecture (SOA) modellnek megfelelő gazdaságos megvalósítására és üzemeltetésére.

A WebLogic Server 9. 0 megfelel a legfrissebb ipari szabványoknak, mint például J2EE 1. 4, WS Security alapú biztonságos Web Service szolgáltatások és WS Reliable Messaging üzenetkezelés. Ezek az ipari szabványok teszik lehetővé a fejlesztők számára hordozható és együttműködő alkalmazások hatékony fejlesztését.

Az új változat bevezetésével a WebLogic Server kiegészült egy beépített, nagy teljesítményű üzenetkezelő alrendszerrel, amely képes másodpercenként több ezer üzenet biztonságok célba juttatására. Természetesen más gyártók hasonló rendszerei a továbbiakban is illeszthetőek lesznek az alkalmazás szerverhez.

A BEA WebLogic Server új verziójának kialakításakor elsődleges szempont volt a megbízhatóság és a folyamatos üzem támogatása. Ennek érdekében olyan funkciók jelentek meg, mint a különböző alkalmazás verziók párhuzamos (side-by-side) installálhatósága. Szolgáltatás segítségével a webes alkalmazások frissített változatainak telepítés elvégezhető az éppen futó szerveren anélkül, hogy a felhasználók munkájuk felfüggesztésére kényszerülnének.

A „nyilvánvaló hibák keresése” (sanity check) eredményeképpen az új alkalmazások az éles futtatási környezetben ellenőrizhetőek, tesztelhetőek, majd a sikeres ellenőrzés után publikálhatóak a felhasználók számára.

A megbízhatóságot szolgálja a gyors hibajavítási (hot patch) tulajdonság is, valamint a feladatátvétel a kiterjedt hálózatot érintő, több fürtre vonatkozó rendszerhiba esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik