Élet-Stílus

A Novell felvásárolja indiai partnerét, az Onward Novell-t

admin
admin

2005. 09. 07. 08:33

A Novell, bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a cég indiai eladásait és terjesztést felügyelő Onward Novell leányvállalata 50%-os tulajdonrészének felvásárlásáról.

A Novell integrálja az Onward Novell vállalatot a cég jelenlegi indiai tevékenységébe, ezzel növeli a Novell befektetéseit a régióban. A lépés jól tükrözi a Novell terveit, elképzeléseit a Linux és személyazonosság-kezelési megoldások bevezetésére a gyorsan növekvő indiai piacon. A Novell ennek eredményeképpen növelheti a régióban meglévő fejlesztési és műszaki támogatási tevékenységét. A Novell várakozásai szerint a tranzakció lebonyolítása a pénzügyi év végére befejeződik.

„A Novell azon döntése tehát, hogy közvetlenül veszi kézbe az indiai üzletvitelt, lehetővé teszi a vállalat számára az indiai piac jobb figyelemmel kísérését, valamint a Linux és a hozzáférés-kezelési megoldások hatékonyabb bevezetését.” – tette hozzá Sengar.

A Novell 1992 óta az Onward Novell – egy helyi indiai partnerrel 50-50%-os arányban megosztott vegyes vállalat – közvetítésével volt jelen Indiában. Harish Mehta, az Onward Novell vezérigazgatója továbbra is a teljesen Novell irányítás alá kerülő tevékenységek tanácsadója lesz. Rhonda O’Donnell, a Novell ázsiai és csendes-óceáni térségért felelős elnöke lesz a tevékenység felelőse, őt a helyi menedzsment csapat támogatja.

„A nyílt forráskód a számítástechnika jövője az ázsiai és csendes-óceáni térség nagy részében, a Linux pedig egyre inkább de facto szabvány operációs rendszerré válik. Indiai befektetéseink növelésével jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy segítsük a Linux és a nyílt forráskód elterjedését nem csak Indiában, de más fejlődő ázsiai piacokon is” – mondta O’Donnell.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.