Élet-Stílus

A Novell felvásárolja indiai partnerét, az Onward Novell-t

A Novell, bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a cég indiai eladásait és terjesztést felügyelő Onward Novell leányvállalata 50%-os tulajdonrészének felvásárlásáról.

A Novell integrálja az Onward Novell vállalatot a cég jelenlegi indiai tevékenységébe, ezzel növeli a Novell befektetéseit a régióban. A lépés jól tükrözi a Novell terveit, elképzeléseit a Linux és személyazonosság-kezelési megoldások bevezetésére a gyorsan növekvő indiai piacon. A Novell ennek eredményeképpen növelheti a régióban meglévő fejlesztési és műszaki támogatási tevékenységét. A Novell várakozásai szerint a tranzakció lebonyolítása a pénzügyi év végére befejeződik.

„A Novell azon döntése tehát, hogy közvetlenül veszi kézbe az indiai üzletvitelt, lehetővé teszi a vállalat számára az indiai piac jobb figyelemmel kísérését, valamint a Linux és a hozzáférés-kezelési megoldások hatékonyabb bevezetését.” – tette hozzá Sengar.

A Novell 1992 óta az Onward Novell – egy helyi indiai partnerrel 50-50%-os arányban megosztott vegyes vállalat – közvetítésével volt jelen Indiában. Harish Mehta, az Onward Novell vezérigazgatója továbbra is a teljesen Novell irányítás alá kerülő tevékenységek tanácsadója lesz. Rhonda O’Donnell, a Novell ázsiai és csendes-óceáni térségért felelős elnöke lesz a tevékenység felelőse, őt a helyi menedzsment csapat támogatja.

„A nyílt forráskód a számítástechnika jövője az ázsiai és csendes-óceáni térség nagy részében, a Linux pedig egyre inkább de facto szabvány operációs rendszerré válik. Indiai befektetéseink növelésével jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy segítsük a Linux és a nyílt forráskód elterjedését nem csak Indiában, de más fejlődő ázsiai piacokon is” – mondta O’Donnell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik