Élet-Stílus

Budapest kedvelt célpont Norvégiában

A norvég „Reiser & Ferie" című utazási magazin a 22 legvonzóbb világváros közé választotta Budapestet. A magyarországi norvég vendégéjszakák száma közel 20 százalékkal nőtt.

A Magyar Turizmus Rt. közleménye szerint a Reiser & Ferie” című utazási magazin Sexy Weekend címen Budapest mellett Reykjaviktól Kuala Lumpurig a 22 legvonzóbb világváros kínálatáról ír szeptemberi számában. Fővárosunk esetében a fürdőkultúrát, a gasztronómiát és a vásárlási lehetőségeket emeli ki – utóbbit a West End City Centertől az Ecseri piacig. Érdekesség, hogy a 32 oldalas cikksorozat két bevezető lapján látható 15 fotóból hat Budapest nevezetességeire hívja fel az olvasók figyelmét.

A magyarországi norvég vendégéjszakák száma közel 20 százalékkal nőtt az év első felében, köszönhetően annak is, hogy a Malév és a Norwegian Air Shuttle egymással versengve hozták az utasokat Ferihegyre. Az skandináv diszkonttársaság friss adatai szerint első félévi forgalma európai vonalain 65 százalékkal volt magasabb a tavalyinál, és gépei átlagos kihasználtsága meghaladta a 85 százalékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik