Élet-Stílus

Új tulajdonos a Dataplexnél

A Wallis Rt. által vezetett befektetői konzorcium megvásárolta az infokommunikációs infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtó vállalatot, a Dataplex Kft.-t.

A közlemény szerint minden tulajdonos eladta a Dataplexben lévő részesedését, így a konzorcium a Béres Befektetési Rt.-től 74 százaléknyi, egy japán pénzügyi befektetőtől 20 százaléknyi, míg a Dataplex menedzsmentjétől 6 százaléknyi részesedést vett.

A tranzakció pénzügyi részletei nem nyilvánosak, így azt sem tudni, hogy a Béres Befektetési Rt. mennyit nyert az ügyleten azt követően, hogy szintén pénzügyi megfontolásokból 2002-ben tulajdonrészt vásárolt az infokommunikációs cégben.

A infokommunikációs infrastruktúra szolgáltatás magyarországi piacán tavaly év végén 30 százalékos részesedéssel Dataplex az elmúlt években három számjegyű növekedést produkált, 2004 első felében elérte a fedezeti pontot, az évet pedig 100 millió forint kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti (EBITDA) eredménnyel zárta. A társaság 2004-ben mintegy 700 millió forint bevételt ért el, ami kétszerese az előző évinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik