Élet-Stílus

Magabiztos siker Málta ellen

A magyar labdarúgó-válogatott magabiztos, 4-0-ás győzelmet aratott Málta felett a Szusza Ferenc Stadionban rendezett világbajnoki-selejtezőn. Szerdán azonban sokkal jobb teljesítményre van szükség a svédek ellen, ha ki akar jutni a vb-re Lothar Matthäus csapata.

A magyar válogatott a várakozásokkal ellentétben nem ugrott neki a máltai együttesnek, amely zárt védekezésével esélyt sem adott gólhelyzetek kialakítására a sablonosan és elképzelés nélkül játszó hazaiaknak. Lothar Matthäus tanítványai még csak mezőnyfölényben sem futballoztak, sőt hátul egy-egy eladott labda akár komoly veszélyt is jelenthetett volna Király kapujára, amennyiben képzettebbek és bátrabbak a vendégek.

A magyarok is kifejezetten zártan, négy védővel játszottak, a középpályások nem zárkóztak fel a támadásokhoz, így elmaradtak a hazai rohamok, azonban váratlanul egy némileg szerencsés góllal így sikerült vezetést szerezni a szünetre. A hazaiak sokkal agilisabban és jobb felfogásban kezdték a második félidőt, így hamar bebizonyosodott, hogy zavarba hozható a máltai védelem. A sok helyzet nem is eredményezhetett mást, mint újabb két magyar gólt, amely megnyugtatóvá tette az előnyt, egyúttal eldöntötte a találkozó kimenetelét.

Ezt követően sem vett visza a tempóból a Matthäus-csapat, de a biztos vezetés szülte könnyelműbb megoldások miatt már csak egyszer rezdült meg a vendégek hálója. Az első félidőben rossz felfogásban játszott a magyar válogatott, s az akkor mutatott teljesítmény kevés lesz szerdán a svédek ellen, ugyanakkor a második félidei produkció már biztató lehet a jövőre nézve, hiszen sok lehetőség akadt a hazai csatárok előtt, amelyből hármat ki is használtak.

Szusza Ferenc Stadion, 6000 néző, v.: Vitalij Godulian (ukrán); gólszerzők: Torghelle (35.), Said (56., öngól), Takács (65.), Rajczi (85.); sárga lap: Takács (44.), illetve Haber (36.), Pullicino (43.)

Az állás a 8. csoportban: 1. Horvátország 19 pont/7 mérkőzés, 2. Svédország 18/7, 3. Magyarország 13/7, 4. Bulgária 8/7, 5. Izland 4/8, 6. Málta 1/8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik