Élet-Stílus

Lengyelország kedvezményekkel csábítja a Hankook-ot

Már csak hétfőig tarja a lengyel kormány a dél-koreai Hankook abroncsgyárnak tett ajánlatát. Lengyelország Magyarországgal versenyez a beruházásért.

Az ajánlat értelmében három telephely közül választhat egy euró ellenében a cég, illetve akár hatmillió eurós támogatásra is számíthat, ha az országba telepíti 500 millió euró nagyságrendű gumiabroncsgyár beruházását. A három felajánlott telephely Gorzow Wielkopolski, Goleniow, illetve Radomsk.

A koreai vállalatnak azonban gyorsan döntenie kell, mivel „szeptember ötödikétől már csak a három telephelyre tett ajánlatunkat tartjuk” – idézi a Rzeczpospolita napilap a lengyel beruházási ügynökség igazgató helyettesét Sebastian Mikoszt.

Májusban a Hankook még Szlovákia mellett döntött. A szlovák kormány 30 millió eurós támogatást ígért, míg a lengyelek mindössze kétmilliót. Az adókedvezményeket is figyelembe véve mindkét ország úgy nagyjából 100 millió eurós támogatást ajánlott fel. Szlovákia azonban később túlzottan adakozónak találta saját ajánlatát és visszavonta azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik