Élet-Stílus

Horrorfilmet forgat Budapesten Lambert

Metamorfózis címmel amerikai-magyar horrorfilmet forgatnak Budapesten Christopher Lambert és neves magyar színészek szereplésével. Az alkotás egy fiatal történész fiú és egy csábítóan gyönyörű vámpírlány szerelmi történetét mutatja be.

A beharangozó sajtótájékoztatón a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Hegylakó sztárja is jelen volt. Az alkotók mellett részt vett több magyar szereplő is, köztük Kern András, Szabó Győző és Ganxsta-Zana Zoltán. A mozit, amelynek zenéjét Presser Gábor írja, hétfőtől forgatják.

A vámpírtörténetben egy nemesi leszármazottat alakító 46 éves Lambert elmondta: szereti a valóságtól elszakadó, fantasztikus témájú filmeket, amelyek nézve álmodozni lehet. Az vonzotta a történetben, hogy a rejtélyes, természetfeletti képességekkel bíró figura szerepe, amit magára ölt, egyszerre sötét és fényes, ahogy a fekete és a fehér egyaránt jelen van minden emberben.

Hódi Jenő a film hollywoodi rendezője elárulta, hogy a következő filmjét is Magyarországon, Lambert közreműködésével forgatja; a Tóthék című drámát dolgozza fel. Szavai szerint ez a történet ma szinte időszerűbb, mint amikor Örkény István megálmodta. Magyarázatképpen kifejtette: sok amerikai család van ma hasonló helyzetben, mint Tóthék. Rengeteg amerikai fiatal kockáztatja az életét egy olyan háborúban, ahol szerinte nem kellene ott lenniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik