Élet-Stílus

Hibridautót fejleszt a GM és a DaimlerChrysler

Több hónapos tanácskozások után a General Motors (GM) és a DaimlerChrysler együttműködési megállapodást írt alá. Az erről szóló szerződés már augusztus 22-én életbe lépett.

A Handelsblatt értesülései szerint a GM már 2007 végén piacra dobná az első ilyen hibrid modellt. A DaimlerChrysler szóvivője nem mondta meg, hogy ők mikor jelenhetnek meg hasonló konstrukcióval a piacon. A világ első és ötödik legnagyobb autógyártója együtt közösen több százmillió dollárt fordítana a fejlesztési projektekre. A kombinált elektromos illetve hagyományos motorok elkészítését mindkét cég külön végezné. A GM és a DaimlerChrysler ezzel a megállapodással a Toyota Prius meglepő sikerére reagál. A japán gyártó hibrid modellje iránt az amerikai piacon óriási az érdeklődés.

A hibridtechnológiával ellátott autókat alacsony sebességnél, például városban egy elektromos motor hajtja. A hosszú távon használnak hagyományos belsőégésű motorokat a kocsik. A technológia előnye, hogy kevesebb káros anyagot bocsát ki, és kevesebb energiára van szüksége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik