Élet-Stílus

Társadalmi egyeztetés az interneten is

Nem csak az ország minden szegletét érintő rendezvényeken, de interaktív módon, az interneten is zajlik az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció társadalmi vitája.

Az év első hét hónapjában majdnem 300 ezer látogató kereste fel a Nemzeti Fejlesztési Hivatal honlapját, s e látogatók összesen 2 millió 58 ezer oldalt töltöttek le. Ez havi átlagban majdnem 43 ezer látogatót és megközelítőleg 300 ezer oldalletöltést jelent.

A www.nfh.hu internetes címen megtalálható honlapon belül kifejezetten látogatott az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció (OFK) társadalmi egyeztetéséhez interaktív felületet adó oldal. Innen a „Tegyük sikeressé Magyarországot!” címet viselő dokumentumot – az OFK tervezetének rövidített változatát – az elmúlt másfél hónapban 6 és félezren, az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció célrendszerét bemutató, terjedelmesebb anyagot 5 ezer 300-an, a fejlesztéspolitikai dokumentumokat megalapozó helyzetelemzést pedig 3 ezer 100-an töltötték le.

Az Országos Területfejlesztési Koncepciót (OTK) majdnem ezren tekintették meg az NFH honlapján, ahonnan mindemellett a tervezést megalapozó, mintegy 8 ezer oldalnyi háttértanulmány, illetve az OFK és az OTK véleményezésére összeállított, elektronikus kérdőívek is letölthetők.

Az internetes fórumot is tartalmazó partnerségi oldal valódi interaktivitását jelzi, hogy az elmúlt hat hétben több mint 1800 voksot regisztrált a szavazógép arra a kérdésre, hogy melyek a legfontosabbnak ítélt fejlesztési célok az OFK célrendszerén belül. Emellett egyre nő a magukat az interneten keresztül, elektronikusan regisztráló civil szervezetek listája, amely az eddig beérkező véleményekkel, javaslatokkal együtt olvasható a Nemzeti Fejlesztési Hivatal honlapján, a www.nfh.hu címen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik