Élet-Stílus

Forma 1: zsúfolt utak a hétvégén

A Forma-1 versenysorozat alatt, július 29-31. között forgalmirend-változások lesznek az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán. A határátkelőknél jelentős tömeg várható.

A Hungaroring környéki forgalmirend-változás alapvetően az elmúlt évek gyakorlatát követi – áll az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Rt. közleményében. Az M3-as autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely, vagyis a 13. és a 18. kilométer között a leállósávon a VIP-vendégek részére külön forgalmi sávot alakítanak ki. A többi néző a 19-es kilométerkő után 150 méterrel létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötő útra. A versenypálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől szintén megközelíthető.

A Formula 1-es világbajnoki autóverseny sorozat magyarországi futama miatt egyes határátkelőhelyeken jelentős forgalomnövekedés várható. Július utolsó hétvégéjén egyben számítani lehet a Nyugat Európában dolgozó szerb, román, török, bolgár vendégmunkásokra is.

A nagyobb határforgalom már július 28-án csütörtök délután érezhető lesz a Hegyeshalmi és a Rábafüzesi közúti határátkelőhelyek belépő oldalán, ahol főleg német és osztrák szurkolók nagy számú csoportjainak megjelenésével számol a Határőrség. A bejövő forgalom megoszlik majd, hiszen sokan csak a verseny napjára érkeznek, ezért július 30-án, szombaton délutántól várható a legnagyobb forgalom. A verseny befejeztével július 31-én vasárnap délutántól a szurkolók hazautazása miatt a kilépő személy forgalmi sávon lesz jelentős tömeg Hegyeshalomnál.

A Határőrség javasolja, hogy a hétvégén a kisebb határátkelőket vegyék igénybe az Ausztriába utazók, mert Kópházánál, Sopronnál és Fertőrákosnál jóval kisebb forgalom várható, mint Hegyeshalomnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik