Élet-Stílus

10 millió dollárt bukott a Sony BMG a csúszópénzeken

A New York-i főügyész Eliot Spitzer hadat üzent a legnagyobb lemezcégeknek, mert azok természetbeni juttatásokat és csúszópénzeket adnak a rádiók programfelelőseinek, hogy a lemezeiket játsszák. A SonyBMG bukott elsőként – írja a New York Times.

A főügyész vizsgálata megállapította, hogy a San Diego-i KHTS rádió programigazgatója síkképernyős tévét kapott a Sony BMG egyik kiadójától, az Epictől, de a Greenville-i WRHT rádió zenefelelőse laptopot, PlayStationt, és még utazást is kapott.

A vizsgálat egyelőre csak a Sony BMG-nél kavart vihart, amely óriáscég bűnössége beismerése mellett 10 millió dollárt fizet az ügy lezárásául. Spitzer azonban bejelentette, hogy a Vivendi Universal, a Warner Group és az EMI Group marketingeszközeit is górcső alá veszik, akárcsak az amerikai zenei rádiókat..

A megállapodás értelmében a Sony BMG-nek 10 millió dollárt be kell fizetnie különböző zenei oktatást elősegítő nonprofit szervezeteknek, és közleményben be kell ismernie, hogy reklámozási módszerei rosszak és helytelenek voltak, valamint bocsánatot kell kérnie magatartásáért.

Emellett a cég azonnali intézkedésként hétfőn kirúgta az Epic marketingigazgatóját, négy vezetőnek pedig pénzbüntetést kell fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik