Élet-Stílus

Pilóták a gyepen

Szerdán csap össze a magyar futball a világ pilóta elitjével. Az eredmény - kiélezett csatát követően - várhatóan 7-7 körül alakul majd.

Július 23: Szombat

Indiai szekérkarnevál Budapesten

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége idén július 23-án (szombaton) rendezi meg tizenegyedik alkalommal a már Budapesten is hagyományosnak számító Indiai Szekérkarnevált. A 8 méter magas, díszes, fából faragott szekeret ember nagyságú kerekein két hosszú kötél segítségével zene és tánckísérettel több ezer ember húzza keresztül a város szívén. Az indiai tradíció úgy tartja, hogy aki látja, vagy megérinti az Úr szent szekerét, megszabadul minden bűnétől, és élete szerencséssé válik. Az idén először gyorstalpaló vegetáriánus főzőtanfolyamon és ájurvéda (egészséges életmód) tanfolyamon is részt vehetnek a fesztivál látogatói, illetve egy külön sátorban személyesen tehetnek fel kérdéseket a Krisna-egyház vezető lelkészének, Sivarama Svaminak.

Július 24: Vasárnap

Tihanyi Öbölátúszás

Már egy évtizedes hagyomány, hogy az év első augusztusi vasárnapján a Magyar Marathon Klub Balatonfüred és Tihany között megrendezi az öbölátúszást. Wesselényi Miklós emlékére megrendezett szabadidősport-esemény először lesz júliusban. Az időpontváltozáson kívül minden maradt a régiben, az elmúlt években a távon teljesítő több tízezer ember nyugodtan nekivághat idén is a távnak.
Pilóták a gyepen 1



Vasárnap reggel 9 órától 14 óráig folyamatosan lehet rajtolni a füredi Füred Hotel melletti strandról. Öbölátúszás -Balatonfüred- Tihany Rajt: Probió strand, 8230 Balatonfüred, a Hotel Füred mellett. Cél: Strand, 8237 Tihany, a kikötő mellett. Táv: 3,6 km
Nevezési díj: 2800 Ft/fő

Július 25: Hétfő

Tűzraktár

A Tűzraktár egy olyan kezdeményezés, amely a világszerte létező független művészeti központok eredményeinek ismeretével, azok nagyfokú szakmai támogatásával jött létre. A projekt helyszíne a IX. kerületi Tűzoltó utcai volt orvosi műszergyár területe, amelynek épületei tökéletes lehetőséget nyújtanak kulturális fuknciók telepítésére. A projekt kezdeményezői saját építészeik segítségével tervezik meg a magas minőségű felújtást, egy modern, flexibilis építészeti teret kialakítva, amely sokféle, rövid- és hosszútávú tevékenység befogadására alkalmas.
Pilóták a gyepen 2



A hétfői napon hat hip-hop lép fel:
• Ludditák
• Habib the Great
• DJ Xise
• DJ Kurock
• Crsolderz
• Static Echo

Július 26: Kedd

Zorall

2002 előtt aligha volt metszéspontja Hernádi Judit és a Pantera vagy épp Uhrin Benedek és a Motörhead munkásságának. Azóta viszont a világ ezen szegletében minden illetékes tudja, hogyan kell a Walk riffjére mormogni, hogy “Soha… se… mondd!”, és miként lehet a Rebekát énekelni ahelyett, hogy “You know I’m born to lose…”


Pilóták a gyepen 3

Az egészért néhány hazai rockzenész tehető felelőssé – név szerint Szasza (Sex Action), Barbaró Attila (Junkies, Ramones Mánia), Bonyhádi Bálint (Junkies), Hangya (ex-Sing Sing, Ramones Mánia), továbbá eleinte Szöszö (Sonicdollz), utóbb pedig az őt váltó Weisz Kicsi (Kalapács) -, akik a Zorall feliratú cégér alatt máson sem tüsténkednek, mint régi magyar slágerek és rockklasszikusok egybegyúrásán. (exit.hu)

Július 27: Szerda

Pilóták labdával

A Real Madrid és az argentin válogatott sztárjai mellett a Forma-1 csillagait is megcsodálhatjuk idén, a Puskás-stadionban.
Július 27-én este negyed kilenctől ugyanis a Michael Schumacher vezette együttes összecsap a magyar All Star-csapattal.


Pilóták a gyepen 4

Magyarországon először lép pályára az a pilótaválogatott, amelyben volt vagy jelenlegi Formula-1-es versenyzők szerepelnek. Michael Schumacher mellett futballcipőt húz még Fernando Alonso, Jarno Trulli, Felippe Massa, Giancarlo Fisichella, Vitantonio Liuzzi, Luca Badoer, Ricardo Patrese, Ivan Capelli, Giorgo Pantano és természetesen Baumgartner Zsolt.

600 forintba kerül, mindössze a kiemelt kategóriájú jegyekért kell 1600 forintot fizetni. A 12 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg a mérkőzést. (exit.hu)


Július 28: Csütörtök

A magyar autógyártás száz éve


100 éve 1905. május 31-én állították forgalomba a Csonka János tervei alapján készült első hazai tervezésű és gyártású postai csomagszállító gépkocsit. A Magyar Gépjárműipari Szövetséggel együttműködve a Közlekedési Múzeum az évfordulóra emlékkiállítást rendez.
A Közlekedési Múzeum emlékkiállítása feleleveníti a magyarországi gépkocsigyártás fontosabb eseményeit, fényképeken, eredeti járművekkel és modellekkel mutatja be az egykori hazai gépkocsigyártás produktumait továbbá foglalkozik az „új”, a mai hazai autógyárak tevékenységével is.

Július 29: Péntek:

LB27 Reggae Camp

A Ladánybene 27 csapata ebben az évben is a hagyományokhoz híven megrendezi szokásos Reggae Táborát. Július 28-31. között a gárdonyi Sport Beach-en a reggae műfaj legnagyobb hazai és számos külföldi előadója társaságában szórakozhatnak a tábor lakói. A tervek szerint a bemelegítő szerda a hazai erőké, csütörtökön egy dögös ska napot tartanak, péntek egy kb. Mo Faya, mint tavaly, és szombat nagy LB és a bandák külföldről.
Pilóták a gyepen 5



• Dátum: 2005. július 27-30.
• Helyszín: Gárdony, Sport Beach

Fellépők: PASO, Tigris, Re-G, Tizenhét, Zagastic, JAH’s Warriors, Satta Kru, Dub 4 U, LB27, Connection

Ajánlott videó

Olvasói sztorik