Élet-Stílus

Sikeres Zöld Pont akció

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium védnökségével elindított kampány célja, felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a Zöld Pont emblémával ellátott termékek vásárlásával tehetnek környezetük tisztaságáért és megóvásáért.

Eddig csaknem 1.500 levélben 7.500 darab Zöld Pontot küldtek vissza a vásárlók, az ÖKO-Pannon Kht. 5 Zöld Pont elnevezésű akciójának keretében – áll a társaság MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A Németországból indult “Der Grüne Punkt”, azaz a Zöld Pont ma már a világ 120 országában jelzi, hogy a termék forgalmazója vagy importálója hozzájárul a hulladékgyűjtési rendszer működtetéséhez és a csomagolás hasznosításához. Magyarországon a Zöld Pont védjegyet az ÖKO-Pannon Kht. több mint 1.650 partnere tüntetheti fel termékén – áll a közleményben.

Az akció keretében az ÖKO-Pannon Kht. támogatásával megújuló 4 hektáros budai erdőszeleten a Pilisi Parkerő Rt. elvégezte a fenyőgallyak aprítását, tápanyagot adva az erdőszelet facsemetéinek. A parkerdőben három héten belül padokat, hulladékgyűjtőket és ismeretterjesztő táblákat helyeznek el, a Széher út és a Szépjuhászné közötti sétaút felújításának részeként.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik