Élet-Stílus

Harry Potter: 10 millió az első nap

A Scholastic Corp. adatai szerint a Harry Potter és a félvér hercegből az Egyesült Államokban az első napon rekordmennyiséget, 6,9 millió példányt adtak el. Világszerte pedig J.K. Rowling könyvének hatodik részéből az első nap több mint 10 millió példány fogyott.

A legnagyobb egyesült államokbeli könyvkereskedő, a Barnes & Noble hálózatában az első 48 óra alatt 1,3 millió példányt értékesítettek, ez pedig csaknem másfélszerese a Harry Potter és a főnix rendje 896 ezres első két napi eredményének. A könyv keményfedelű kiadásának listaára 29,99 dollár, a puhafedelűé 17,99 dollár, a forgalmazók nagy része ezekből kedvezményeket ad. A tízéves születésnapját ünneplő Amazon.comnál a könyvre a megjelenés előtt rekordszámú, mintegy másfélmillió előjegyzés érkezett.

A Harry Potter és a félvér herceg az első adatok alapján megfordítja a trendet, amely szerint a sorozat köteteiből az USA-ban egyre kevesebbet adnak el. Az első részből – Harry Potter és a bölcsek köve – 26 millió példányt adtak el, a titkok kamrájába még 24 millióan néztek be, az azkabani fogoly 19, a tűz serlege 18, a főnix rendje pedig 16 millió példányban kelt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik