Élet-Stílus

Múzeumba kerülnek a körúti bazársor neonreklámjai

Károly körúti bazársornak az év második felében várható bontásakor egy múzeumnak adják át az 1950-es, 60-as, 70-es éveket idéző cégtáblákat és neonreklámokat - közölte a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságának elnöke.

A Magyar Elektrotechnikai Múzeum kérésére egyhangúlag határoztak úgy, hogy a múlt század nosztalgiáját felidéző tárgyakat átadják, s így azok múzeumi védettséget kapnak. Ezek között szerepel a Piknik Divatáru Mignon papír-írószer felirat, valamint az ehhez tartozó tintatartó tollal neonreklám – mondta Endrédy István (MKDSZ) bizottsági elnök.

Ismertetése szerint a szakbizottság döntött a városháza épülettömb Bárczy István utca oldalán található üzletsor helyiségeinek használóiról. Öt üzlet bérleti jogát az induló licitáron szerezték meg jórészt a régi bérlők, tényleges licit két esetben volt. A három helyiség bérleti jogával is rendelkező Amoletti Kft. bérleti jogát a főváros felmondja, ha a cég nem fizeti ki több mint 4 millió forintos díjhátralékát – tette hozzá.

Endrédy István elmondta, az egyik korábbi üzlethelyiségben az önkormányzat által tavaly októberben létrehozott Civil Irodát helyezték el. A korábban Európai Uniós tájékoztató irodaként használt helyiségcsoportba pedig átköltözhet a főpolgármesteri hivatal Károly körúti bazársorban működő ügyfélszolgálata.

Az EU tájékoztató iroda működésének finanszírozását az unió múlt év őszén megszüntette, a főváros és az állam pedig azóta nem hozta létre az új uniós tájékoztató irodát, noha felállítását vállalta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik