Élet-Stílus

Orosz fapados a láthatáron

Oroszország első fapados repülőtársasága idén szeptemberben kezdi meg működését.

Az Aurora légitársaság 40 Airbus A 320 típusú repülőgépet fog üzemeltetni. Az első 15 gépet már le is előlegezték. Az első példányok csak 2007-ben érkeznek, addig a cég használt gépeket fog üzemeltetni. Az első két új gép jövő tavasszal áll üzembe, és havonta egy új érkezik.

A járatok elsősorban Moszkvát fogják összekötni a volt Szovjetunió nagyvárosaival.

A Biznyec című orosz gazdasági lap értesülése szerint a cég két amerikai társaság, az Indigo Partners és a Texas Pacific Group Kelet-európai leánya, az Aurora közös vállalkozása.

Orosz szakértők fanyalogva fogadták az ötletet. Borisz Ribjak, az Infomost tanácsadó cég igazgatója szerint a regionális repülőterek nem fogadják szívesen az új versenytársat, inkább az eddig őket bázisnak használó léigtársaságok érdekeit védik majd.

A Utair vezérigazgatója, Andrej Martiroszov szerint a regionális repterek nem is alkalmasak a fapadosok fogadására. Hozzátette: az oroszok internethasználati szokásai nem teszik lehetővé az ilyen társaságokra jellemző internetes jegyeladást. Martiroszov szerint az egész orosz légipiac összesen 30 millió utassal rendelkezik, ez annyi, mint az ír Ryanair utaslétszáma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik