Élet-Stílus

A Millenáris Parkba költözik a Csodák Palotája

Szeptember közepétől a budapesti Millenáris Park D épületében látható a Csodák Palotája; az interaktív bemutató a Jövő Háza kiállításainak része lesz.

A fizika világába szórakoztatóan betekintést engedő interaktív tárlat áttelepítési és 24 havi üzemeltetési összköltsége 302 millió forintot tesz ki – mondta Szabó Szergej, a Jövő Háza programigazgatója és Egyed László, a Csodák Palotájának vezetője.

A Millenáris Park tulajdonosi viszonyainak rendezése, egységesítése, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Jövő Háza programjának megvalósítása érdekében a minisztérium 100 százalékos tulajdonában lévő Kisrókus 2000 Kft. megvásárolta a Parkban idegen kézben lévő, osztatlan közös tulajdonokat. A Park területén lévő A épületet 870 millió forint + áfa értékben értékesítette a Kisrókus Kft. Az összeget a Jövő Házának otthont adó B, C és D csarnok, valamint az E épület felújítására fordítják.

A Jövő Háza nem kisebb célt tűzött maga elé, minthogy kulturális és tudományos központja legyen Kelet- és Közép-Európának – mondta a tájékoztatón Szabó Szergej. Ennek része a rendszerváltás történetét feldolgozó kiállítás is.

A genetikai kiállítás részeként Magyarországra érkeznek Dolly, a világ első klónozott birkájának maradványai. Megnyílik majd az űrhajózás-űrkutatás történetét bemutató tárlat és a British Council által támogatott, A szív képei című kiállítás is.

A szervezők remélik, hogy az eddigieknél is többen látogatják majd a Budára költözött Csodák Palotáját, amely szeptember 10-én zár be a XIII. kerületi Váci úton, de hat nappal később már kinyit új otthonában.

A Csodák Palotája egyike lesz azoknak a létesítményeknek, ahol a fogyatékkal élők ugyanúgy élvezhetik majd a programokat, mint egészséges társaik – hangzott el.

Egyed László elmondta, hogy európai uniós pályázaton 40 ezer eurót nyertek el. Az összegre igen nagy szükségük volt, hiszen hasonló kiállítások a világ más tájain évi több millió eurós költségvetésből gazdálkodnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik