Élet-Stílus

Környezetvédő találmányok versenye

Az év legjelentősebb innovációs eseményének ígérkezik az EKO 2005 - Innovációs Környezetvédelmi Verseny döntője, amelynek keretében 51 új magyar környezetvédő találmányt láthatnak július 11-12-én Budapesten a Magyar Szabadalmi Hivatal aulájában.

A Visegrádi Országok, Lengyelország, Szlovákia, Cseh köztársaság és Magyarország feltaláló, innovációs szervezetei kezdeményezésére a Magyar Feltalálók Egyesülete pályázatot hirdetett a legszínvonalasabb olyan műszaki alkotások minősítésére, amelyek a környezetvédelemmel kapcsolatosak.

A felhívásra 53 pályamunka érkezett, amelyeket szakértői bizottság értékelt. A pályázaton elfogadott és sikeresen vizsgázott témákra a “Környezetvédelmi műremek”, és a kidolgozóik számára a “Környezetvédelem mestere” illetve “Környezetbarát találmány” címeket, és a jutalmakat július 11-én 11 órakor adják át a Magyar Szabadalmi Hivatal aulájában (Budapest, V. Garibaldi u. 2.) ahol az alábbi találmányokat a sikeres pályázók bemutatják. Ez a kiállítás július 12-én is látogatható. E két napon ugyanott a pályázók 10-10 perces előadás keretében ismertetik megoldásaikat. Az év legjelentősebb innovációs eseményének ígérkezik az EKO 2005 – Innovációs Környezetvédelmi Verseny.

Az EKO 2005 versenyen eredményesen szerepelt találmányok.
Érdeklődés telefonon: 20/ 945 8078 és 1/220 3040, e-mail: genius@inventor.hu  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik