Élet-Stílus

Internet a konnektorból

admin
admin

2005. 07. 08. 11:30

A konnektorokon, vagyis a házak elektromos hálózatán keresztül használható internetért lobbizó cégek és szervezetek újabb támogatókat tudhatnak maguk mögött.

A három új támogató nem más, mint a Google, a Goldmann Sachs és a Hearst. A cégek összesen nem kevesebb, mint 100 millió dollárral támogatják a “konnektoros internetet” népszerűsítő, kifejlesztő és ilyen szélessávú eléréseket kínáló Current Communicationst.

A Current Communications támogatói közé tartozik a Liberty Media-Group is. A Powerline-technikának is nevezett megoldással ugyanolyan fel- és letöltési adatátviteli sebességek érhetők el, mint a hagyományos szélessávú módszerekkel.

A Current Communications jelenleg csak Cincinatti körzetében kínál ilyen internethozzáféréseket, ám a tőkeinjekció miatt hamarosan bővíteni tudja majd a szolgáltatási területét. A Google közleménye szerint azért támogatják a kapcsolódási módszert, mert célja az univerzális internethozzáférések fejlesztése. A Wall Street Journal szerint azonban más oka is lehet a 100 millió dolláros nagylelkű támogatásnak és ez pedig nem más, mint hogy a Google nemrég kifejlesztette a keresőprogramja mellett alkalmazható új videókeresési funkcióját.

A “konnektoros internet”-program elnyerte az FCC vagyis az Amerikai Szövetségi Hírközlési Felügyelet tetszését is, mivel így azok az emberek is szélessávú internethozzáférésékhez juthatnak, akik drágának találják a DSL- vagy a kábel-tv-s ajánlatokat. Az FCC azt reméli, hogy a cégnek köszönhetően felgyorsul a szélessávú elérések elterjedése, ezzel párhuzamosan pedig fokozatosan csökkenhet a szélessáv ára is. A Jupiter Research piackutató cég információi szerint a következő hat esztendőben 50-ről 78 százalékra nőhet a szélessávú internethozzáférésekkel rendelkező háztartások száma. Az Egyesült Államokban a DSL-, kábel-TV-s vagy más szélessávú internettel rendelkező háztartások száma 2010-re 75 millióról 88 millióra nőhet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.