Élet-Stílus

Internet a konnektorból

A konnektorokon, vagyis a házak elektromos hálózatán keresztül használható internetért lobbizó cégek és szervezetek újabb támogatókat tudhatnak maguk mögött.

A három új támogató nem más, mint a Google, a Goldmann Sachs és a Hearst. A cégek összesen nem kevesebb, mint 100 millió dollárral támogatják a “konnektoros internetet” népszerűsítő, kifejlesztő és ilyen szélessávú eléréseket kínáló Current Communicationst.

A Current Communications támogatói közé tartozik a Liberty Media-Group is. A Powerline-technikának is nevezett megoldással ugyanolyan fel- és letöltési adatátviteli sebességek érhetők el, mint a hagyományos szélessávú módszerekkel.

A Current Communications jelenleg csak Cincinatti körzetében kínál ilyen internethozzáféréseket, ám a tőkeinjekció miatt hamarosan bővíteni tudja majd a szolgáltatási területét. A Google közleménye szerint azért támogatják a kapcsolódási módszert, mert célja az univerzális internethozzáférések fejlesztése. A Wall Street Journal szerint azonban más oka is lehet a 100 millió dolláros nagylelkű támogatásnak és ez pedig nem más, mint hogy a Google nemrég kifejlesztette a keresőprogramja mellett alkalmazható új videókeresési funkcióját.

A “konnektoros internet”-program elnyerte az FCC vagyis az Amerikai Szövetségi Hírközlési Felügyelet tetszését is, mivel így azok az emberek is szélessávú internethozzáférésékhez juthatnak, akik drágának találják a DSL- vagy a kábel-tv-s ajánlatokat. Az FCC azt reméli, hogy a cégnek köszönhetően felgyorsul a szélessávú elérések elterjedése, ezzel párhuzamosan pedig fokozatosan csökkenhet a szélessáv ára is. A Jupiter Research piackutató cég információi szerint a következő hat esztendőben 50-ről 78 százalékra nőhet a szélessávú internethozzáférésekkel rendelkező háztartások száma. Az Egyesült Államokban a DSL-, kábel-TV-s vagy más szélessávú internettel rendelkező háztartások száma 2010-re 75 millióról 88 millióra nőhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik