Élet-Stílus

Újrahasznosítható az iPod

Az Apple 10 százalék kedvezményt biztosít azoknak, akik régi iPod-jaikat leadva újat vásárolnak az Egyesült Államokban.

Nehéz eldönteni, hogy reklám fogás-e, avagy az Apple végre már odafigyel a környezetvédelemre is legújabb iPod értékesítő amerikai kampányában. Az amerikai iPod tulajdonosok becserélhetik régi készülékeiket, sőt a cég jelentős kedvezményben is részesíti a csereakcióban résztvevőket. A cég továbbá azt is bejelentette, hogy hamarosan kiterjeszti az újrahasznosítási akciót a többi Apple termékre is, így a kijelölt Apple forgalmazóknál a felhasználók leadhatják majd elavult gépeiket is.

A sokat kritizált technológiai óriásoknak hamarosan gondoskodniuk kell az általuk előállított és rövid időn belül elavuló számítógép alkatrészekről. A környezetvédők már több helyen hallatták hangjukat a világon felgyülemlő elektronikus hulladék ellen.

Az Apple ezzel a lépésével is szeretné elkerülni az olyan atrocitásokat, mint, amely a napokban a HP egyik irodáját érte, amikor a Green Peace aktivistái egy teherautónyi szemetet helyeztek el a bejárat előtt. Az Apple angliai kirendeltsége sietve csatlakozott a bejelentéshez, miszerint az újrahasznosítási akció hamarosan Európát is eléri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik