Élet-Stílus

Elege lett a világnak a spamekből

Az internet szolgáltatók felelősségét hangsúlyozza több szervezet a kéretlen levelek és reklámok megállíthatatlannak látszó özönével kapcsolatban. Pontos felderítést és izolációt sürgetnek a "zombi PC-k" ellen a világháló védelmében kampányoló szervezetek.

Az amerikai Federal Trade Commission (FTC), több mint 35 kormányzati ügynökséggel egyetemben az egész világra kiterjedő kampányt jelentett be, amelynek lényege, hogy az internetszolgáltatókat arra igyekeznek ösztönözni, hogy tisztítsák meg a hálót a „spam-zombi hálózatoktól.”

A csoport az ISP-ket arra biztatja, hogy azonosítsák és zárják végre karanténba az olyan hálózatukban található PC-ket,amelyeket a hackerek, vagy a spammerek kéretlen levélküldő zombikká változtattak.

A szolgáltatók ezzel szemben a felhasználók felvilágosításában látják a probléma megoldását.
A trójai programok egy része alkalmas arra, hogy az óvatlan felhasználók számítógépét távolról irányítsák. Az így kialakult „zombi gépeket” pedig már igen könnyű spamküldésre, vagy DDOS támadásokra felhasználni. A legbosszantóbb, hogy mindez a gépek jogos tulajdonosainak a szeme előtt folyik, mivel legtöbb felhasználó még mindig nincs tisztában az alapvető adat- és vírusvédelmi lehetőségekkel.

Az MX Logic nevű email biztonsági cég szerint, az április folyamán elvégzett elemzéseik azt mutatják, hogy egy átlagos “zombi-gépen” a kéretlen reklámposta 44 százaléka megfordult.

A kampány elindítói szerint csak jól szervezett, nemzetközi összefogással lehet bármilyen eredményt elérni a spam támadások egyre gyakoribbá válása ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik