Élet-Stílus

A Novell linuxos feljesztő céget vett

A Novell bejelentette, hogy felvásárolta az Immunix vállalatot, az egyik vezető Linux alapú alkalmazásbiztonsági megoldás-szállítót. A cég alkalmazásbiztonsági rendszerei ezentúl a a SUSE LINUX megoldásokba integrálva jelennek.

Az Immunix fejlesztette ki az AppArmort, amely a ma az egyik legjobban használható Linux alkalmazásbiztonsági rendszer. A már Novell emblémával ellátott új termékük mind a Linux operációs rendszert, mind pedig az alkalmazásokat védi a külső vagy belső támadásoktól, vírusoktól és rosszindulatú kódoktól. Ennek eredményeként a vállalatok megvédhetik kulcsfontosságú céges adataikat, és csökkenthetik hálózat-felügyeleti költségeiket.

„A hozzáférési pontok szigorú védelmén alapuló biztonság lett az egyik kedvelt megoldási mód arra, hogy az alkalmazásokat megvédjék a külső veszélyektől és egymástól. Az Immunix megvásárlása kiegészíti a Novell Linux portfolióját, és közvetlenül kapcsolódik a Novell céljához, hogy a SUSE LINUX Enterprise Server-hez, mint adatközpont megoldáshoz további kritikus szolgáltatásokat biztosítson”- mondta Al Gillen, az IDC rendszeralkalmazások kutatási igazgatója.

A Novell AppArmor proaktív biztonsági megoldása úgy csökkenti a sürgős, reaktív hibajavítások számát, hogy a támadásokat még azelőtt megállítja, mielőtt azok hatást gyakorolhatnának a rendszerre. Ennek köszönhetően a hibajavítás ütemezhető karbantartási tevékenységgé válhat, nem pedig szükséghelyzeti megoldássá. Az AppArmor előre meghatározott biztonsági házirend csomagokat kínál népszerű alkalmazásokhoz, például a Web és az e-mail elérésekhez, távoli bejelentkezéshez, valamint olyan varázslókat, amelyek leegyszerűsítik az egyéni biztonsági házirendek létrehozását és telepítését. A beépített jelentéskészítési és figyelmeztető szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az informatikai szakemberek gyorsan és könnyen biztosítsák a biztonsági szabályozásoknak való megfelelést, valamint behatolás esetén azonnali értesítést kapjanak.

„Az Intel és a Novell egy közös stratégia kialakításán dolgozik, amelynek célja az IT vezetők segítése rendszereik fejlesztésében. Az Immunix AppArmor integrálása a Novell termékportfóliójába összhangban van ezzel a stratégiával, mivel hatékonyan csökkenti az alkalmazások sebezhetőségéből származó következményeket” – mondta Jon Bork, az Intel Corporation nyílt forráskód programirodájának igazgatója. „A biztonság és kezelhetőség növelése érdekében az informatikai szervezetek egyre nagyobb mértékben támaszkodnak az IntelŽ Virtualization és IntelŽ Active Management technológiákat alkalmazó, Intel-alapú platformokon futó Novell rendszerekre”- tette hozzá Bork.

Az 1998-ban alapított Immunix közreműködött a Linux kernel biztonsági szerkezetének kifejlesztésében, és szoros kapcsolatban áll a Linux fejlesztői közösséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik