Élet-Stílus

Új iMac modellel erősít az Apple

Az Apple világszerte bejelentette legújabb iMac G5 modelljeit, melyek már akár 2,0 GHz-es PowerPC G5 RISC processzorral, alapáron beépített AirPort Extreme és Bluetooth illesztőkkel, valamint előre telepített Mac OS X 10.4 "Tiger" operációs rendszerrel jelentek meg.

Az új iMac G5 modellek gyorsabb grafikus vezérlővel és a kétrétegű lemezeket is támogató, 8x sebességű SuperDrive meghajtóval kaphatók, valamint már alapáron 512 MByte tárat tartalmaznak. A legújabb iMac G5 modellek 17″-es TFT képernyővel és 1,8 vagy 2,0 GHz-es processzorral, illetve 20″-es TFT képernyővel és 2,0 GHz-es processzorral is rendelhetők. Minden új iMac G5 gép tartozéka az iLife ’05 szoftver is, az Apple díjnyertes digitális-életstílus programcsomagja.

“A kritikusok a legelegánsabb asztali számítógépként emlegették az iMac G5 modellt, amely most még kívánatosabb lett.” – mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termék- marketingért felelős alelnöke. “Gyorsabb processzorral, vezeték-nélküli hálózati csatolókkal, a Tiger és iLife ’05 szoftverekkel az új iMac G5 a legjobb szolgáltatásokat kínálja a felhasználók számára.”

A 20″-es modell 1.680 x 1.050 képpontos felbontást, a gazdaságos 17″-es modell pedig 1.440 x 900 képpontot  tud natív felbontásban.

A kommunikációért a beépített AirPort Extreme 802.11g és Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) vezeték-nélküli illesztők felelősek.

Az új modellekbe az ATI Radeon 9600 grafikus vezérlőt építettek be, 128 MByte-os memória kellő teljesítményt biztosít a legkorszerűbb játékok számára is, és látványossá teszi a Tiger rendszer vizuális hatásait.

A csatlakozási lehetőségeket 10/100/1000Base-T Gigabit Ethernet vezérlő, valamint három USB 2.0 kapu (plusz 2 USB 1.1 a billentyűzeten) valamint két FireWire 400 kapu biztosítják; melyek “plug-and-play” egyszerűséget biztosítanak nem csak az Apple piacvezető iPod digitális zenelejátszója, de számtalan más kiegészítő számára is.

Minden új iMac G5 modell a Mac OS X 10.4 “Tiger* szoftverrel kerül forgalomba. Az új számítógépek mellé az Apple ingyen rendelkezésre bocsátja digitális-életstílus programcsomagjának legújabb változatát, az iLife ’05 szoftvert is; mely digitális fényképek, zenék és videók kezelését, rendszerezését, megosztását teszi lehetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik