Élet-Stílus

“Jaj úgy élvezem én a…”

admin
admin

2005. 04. 28. 17:20

A nagyvárosi medencék szerelmesei vasárnaptól élvezhetik hivatalosan az idei strandszezont. A FigyelőNet összegyűjtötte a budapesti fürdők jegyárait, amelyek javarészt a tavalyi állapotokat tükrözik.

Kivételt mindössze két létesítmény képez: 100, illetve 200 forintot csak a Széchenyi és a Gellért fürdő emelt. A felnőtt belépőjegyekért így 1000-3000 forint közötti összeget, a tanuló és nyugdíjas belépőkért 800-1000 forintot kell fizetni a főváros tizenkét fürdőjében. A Széchenyiben és a Gellértben, ahol időméréses a rendszer, néhány száz forint visszajár a belépődíjakból, ha egy-négy órán belül távozik a vendég.


Kevesebben strandolnak, többen fürdőznek

A fővárosi szabadtéri strandokat, mintegy 1,4 millióan keresték fel tavaly, ami közel 200 ezer látogatóval kevesebb mint 2003-ban. A látogatottság vélhetően csak a tavalyi változékony időjárás miatt csökkent – remélik az üzemeltetők.

Horváth Gábor, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. vezérigazgatója idei terveiket ismertetve elmondta: az a céljuk, hogy a tavalyi 3,6 milliós látogatói számot tartsák, aminek érdekében 7,2 milliárd forintot költöttek a budapesti fürdőkre az elmúlt hét évben.

A táblázat a belépők 2005 május 1-től érvényes árait tartalmazza a fővárosi fürdőkben:Tetőnapozókkal rendelkezik az ínyenceknek a Széchenyi, a Lukács, a Rudas, a Szt. Gellért, amely akár társas és naturista napozót is felkínál szolgáltatásai között.


Forog a víz

Még másfél évig működhetnek vízforgató nélküli medencék is Magyarországon. A korszerűtlen medencéket azonban csak szigorú felügyelet mellett lehet használni, a vizet legalább kéthetente vizsgálni kell. Lassan három éve, hogy minden medencébe kellett volna vízforgatót szerelni, ám ennek teljesítése 667 medence esetében elmaradt.

A vízforgató közegészségügyi szempontból fontos, ugyanis ahol nem forgatják a vizet, ott gyakrabban fordul elő fertőzés, szemgyulladás, bőrkiütés vagy bélrendszeri panasz. A következő másfél évben ezért csak akkor üzemeltethetők vízforgató nélküli medencék, ha azok vizét legalább kéthetente megvizsgálják, és az eredményt a strand bejáratánál közzé is teszik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.