Élet-Stílus

Szlovénia legjobb sípályái – linkajánló

Idén talán nem kell attól tartani, hogy hó nélkül maradnak Szlovénia 1500 méternél alacsonyabban fekvő síközpontjai. Összeállításunk segítségével elmélyedhet mind a legnépszerűbb, mind a kevésbé felkapott szlovén síközpontok között.

A legismertebb szlovén sípályák

Bovec – Kanin
Szlovénia legjobb sípályái – linkajánló 1



A Ljubljanától 140, az olasz határtól pedig 17 kilométerre fekvő Bovec városka felett, a Kanin hegységben található Szlovénia legmagasabb sícentruma. Garantáltan hófedte terület – tengerszint felett 1600 – 2300 méteren vagyunk – egészen május végéig. Bovec az esti órákra is kellemes kikapcsolódást jelent bárjaival, éttermeivel, billiárdszalonjaival, Elvis klubjával, és kulturális központjával.

Bovec – általános infók >>


The Alps.com Bovec-ről >>

Bohinj – Vogel


Szlovénia legjobb sípályái – linkajánló 1

A Vogel síközpont a Bohinj tó felett terül el, legmagasabb pontja 1800 méteren található. Ha bőven van hó, a csúcsról akár a tóig is le lehet siklani. Gyönyörű kilátás nyílik a csúcsra felkúszó drótkötélpályáról. Könnyű, kellemes pályák.

Bohinj honlapja >>
The Alps.com Bohinjról >>

Kranjska Gora

Kranjska Gora a legnagyobb és legismertebb szlovén síközpont, az alpesi világkupák rendszeres helyszíne. A Szlovénia bal felső sarkában található falu közel van mind az osztrák, mind az olasz határhoz, tengerszint felett 830 méter magason fekszik. Egészen 1570 méterig lehet felmenni a csaknem húsz sílifttel, és a közelben síugró-pálya is található.

Élőképek Kranjska Gora-ból >>
Szlovénia legjobb sípályái – linkajánló 1


A Goski.com Kranjska Gora-ról >>
Kranjska Gora honlapja >>
The Alps.com a helyről >>

Mariborsko Pohorje

Szlovénia második legnagyobb városa, Maribor közelében, a Pohorje hegységben található a síközpont. A több mint 15 lifttel felszerelt hely lagmagasabb pontja 1350 méteren van. Vonzó a helyben, hogy lehetőség van éjszakai síelésre is. 

The Alps.com Mariborsko Pohorje-ról >>

Rogla

Roglai sícentrum tengerszint felett 1517 méter magasságban található. A szezon rendszerint decemberben kezdődik, és gyakran májusig tart. Csaknem 10 lift, kellemes pályák, valamint gyönyörű, 5-15 kilométeres túrákra alkalmas ösvények várják az idelátogatókat. Roglán hódolhatunk egyéb sportszenvedélyeinknek is: található itt fitness-központ, uszoda és beltéri sportpályák is. Roglától 16 kilométerre Terme Zercen thermálvizes fürdő is van, amely síbérlettel is igénybe vehető.

Szlovénia legjobb sípályái – linkajánló 1


Általános infók Roglaról >>


The Alps.com Roglaról >>


 


További síközpontok

Bled >>
Carinthia >>
Cerkno >>
Golte >>
Krvavec >>
Planica >>
Postonja >>
Rog-Crmosnjice >>


• Skofja Loka >>
• Trzic >>
• Velika Planina >>




Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik