zzz
Élet-Stílus

A legjobb sípályák Szlovákiában – linkajánló

Szlovákia ideális úticél a hétvégi sízésekhez: természeti adottságai jók, infrastruktúrája látványosan bővül, a szállás színvonala emelkedik, az árak pedig elmaradnak a nyugati síparadicsomok áraitól. Linkajánlónk a legjobb sícentrumokról.

Szlovákia kitűnő adottságokkal rendelkezik a téli sportokhoz: több mint 80 kiépített síközpont várja a síelőket, tegyük hozzá: változó színvonalon. Jó hír, hogy évről évre javul a síelőket kiszolgáló infrastruktúra: egyre több a géppel kezelt, hóágyúzott sípálya, korszerű felvonó, a színvonalas vendéglátó- és szálláshely.


A legjobb sípályák Szlovákiában – linkajánló 1

Bár a szlovák sícentrumok színvonala elmarad az osztrákoktól, árban jóval kedvezőbbek, a szállás minősége pedig helyenként már megközelíti a nyugati minőséget. Egyes síközpontok szolgáltatásainak színvonala jelentősen megugrott a külföldi befektetők megjelenésével. Ilyen például Ruzomberok vagy Dolny Kubin.

Szinte az összes szlovák síközpontról találunk információt a Yeti.sk, helyi frissítésű oldalon, ugyanitt utánanézhetünk az aktuális hóállásnak. A hójelentést követhetjük a szintén helyi frissítésű Ski.sk oldalról is.

A legismertebb szlovák síparadicsomok

A legismertebb szlovák síparadicsomok bemutatásához háromféle forrást választottunk: a Sielők magyar oldal mellett egyrészt a Goski.com szájt megfelelő oldalait, valamint egy Magnus nevű svéd snowboardos fiú saját frissítésű oldalait böngésztük át.


Bachledova Dolina (Forrás: Magnus >>)

Chopok (Forrás: Goski.com >>)

Donovaly (Forrás: Goski >>)

Jasna (Forrás: Goski>>, Magnus>>)
Jasnaról olvashatunk a Liptoszentmiklósi Idegenforgalmi Hivatal saját frissítésű oldalán is.

Martinske Hole (Forrás: Goski >>)

Plejsy (Forrás: Goski >>, Magnus>>)

Stary Smokovec (Forrás: Goski>>, Magnus>>)

Strbske Pleso (Forrás: Goski>>, Magnus>>)

Tatranska Lomnica (Forrás: Goski>>, Magnus>>)

Zdiar (Forrás: Magnus>>)

Kokava (Forrás: Sielők.hu>>)

Ruzomberok (Forrás: Sielők.hu >>, Skipark >>)

• További sícentrumok Liptószentmiklós közelében


• Egy gyönyörű oldal a Magas Tátráról >>


Szlovákia – Európa szíve


Izgalmasabb a kirándulás, ha egy kicsit felkészülünk úticélunkból. A magát Európa szíveként reklámozó országról olvashatunk általános adatokat, tájleírásokat is, valamint angol nyelven elmélyedhetünk a friss, belpolitikai és gazdasági hírekben is. Szálláslehetőségek miatt érdemes a következő oldalra látogatni. >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik