Belföld

Nem bírta a rendszer, leállt az előválasztás

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Minden várakozást felülmúlóan nagy számban jelentek meg szombat reggel az előválasztáson szavazni vágyók, ez pedig a magyar demokrácia fontos sikere. A szervezők számára is váratlanul nagy részvétel miatt szükség van a technikai erőforrások azonnali bővítésére

– közölte szombat délelőtt az Országos Előválasztási Bizottság. Mint írták: a folyamatok áttekintése során úgy döntöttek, hogy a megfelelő bővítés és a szavazás zavartalansága érdekében két órára felfüggeszti a szavazást. Közleményük szerint ebben az időszakban kerül sor a technikai háttér gyors, hatékony és biztonságos kibővítésére.

Marjai János / 24.hu

A bizottság arra kér mindenkit, hogy szombaton 12 óra után térjenek vissza az urnákhoz, és válasszák a számukra legkedvesebb jelölteket.

A leállás során kiesett időt természetesen a szavazás hete alatt pótoljuk

– jelezték.

Kapcsolódó
Ki lesz Orbán kihívója? Ki vezeti majd az ellenzéket? Erről dönt a ma kezdődő előválasztás
A miniszterelnök-jelölti posztért öten küzdenek, a legtöbb jelölt állítására a DK és a Jobbik esélyes. Az első forduló kezdetére összeszedtük, mit kell tudni az ellenzéki előválasztásról.

Frissítünk!

Noha az előzetes tájékoztatás szerint a leállás csak szombaton délig tartott volna, kora délután továbbra sem elérhető az online felület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik