Belföld

Visszaszerezték a vagyont a drogmaffiától – videó, fotók  

A hajdú-bihari bűnszervezet tagjai nagy vagyonra tettek szert, jelentősen meggazdagodtak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) április közepén számolt fel a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetet. Debrecenben és Tégláson mintegy 250 millió forintot érő drogot: 80 kiló marihuánát, 3 kiló amfetamint, 0,6 kiló kokaint foglaltak le.

Most a police.hu oldalon közölték, május 12-én a bűncselekményekből szerzett, felhalmozott vagyonelemeket szereztek vissza a gyanúsítottaktól.

Több helyszínen 139 millió forint értékben foglaltak le műszaki cikket, ékszert, autót, quadot, kondicionáló gépeket. Zár alá vettek több ingatlant is.

A gyanúsítottak letartóztatása mellett nyomoznak a drogügyben és az esetleges új vagyonelemek után. A rendőrség nagy hangsúlyt fektet a bűnös úton megszerzett értékek elvonására, a bűnözők által felhalmozott értéktárgyak lefoglalására.

A nyomozók feltérképezték az elkövetői kör és környezetük anyagi helyzetét, vagyonosodásuk idejét, költekezési szokásaikat, és arra jutottak, hogy a bűnszervezet három tagja a kábítószerből nagy vagyonra tett szert, korábbi életmódjukhoz képest jelentősen meggazdagodtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik