Belföld koronavírus

Azt írta, hogy az oltás után meghaltak a falu lakói, rémhírterjesztés miatt őrizetbe vették

24.hu
24.hu

Büntetőeljárást rendeltek el egy nagykanizsai férfival szemben: azt terjesztette egy közösségi oldalon, hogy egy Nyíregyháza melletti kis faluban mindenki meghalt az oltás után – közölte Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján. A település polgármestere cáfolta az állításokat. A rendőrök megállapították, hogy a B. Zoltánként emlegetett férfi saját maga találta ki a történetet. Hamis információt terjesztett. A járvány elleni védekezést akadályozta. Május 11-én házkutatást tartottak nála, őrizetbe vették, rémhírterjesztéssel gyanúsítják. (Az esetről kicsit bővebben külön a rendőrség is beszámol az oldalán.)

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője azt mondta, hogy nagyon kedvező adatokat, folyamatokat láthatunk. Az új koronavírusos esetek száma az elmúlt egy hétben országban átlagosan 35 százalékkal csökkent az egy héttel korábbihoz képest.

Ma megkezdődött a 16-18 éves regisztráltak beoltása Pfizerrel. Még mindig nyitva áll az időpontfoglalás lehetősége számukra.

Ma 144 ezren kaptak vagy kapnak sms-t, ők szintén Pfizerre foglalhatnak időpontot.

Tegnap 64 ezer adag Moderna érkezett, és 30 ezer adag Janssen-vakcina is.

Ma jött ehhez még 67 ezer adag AstraZeneca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik