Belföld koronavírus

Adathiba volt a második oltást megkapottaknál

MTI / Varga György
MTI / Varga György

Volt már adatszolgáltatási torlódás, és más furcsaság is a koronavírussal összefüggésben nyilvánosságra hozott kormányzati adatok körül. Ma is valami hiba történhetett. Szerdán azt jelentették, hogy a második oltást megkapottak száma 2 millió 599 ezer. A ma lejelentett szám pedig 2 millió 585 ezer. Vagyis egy nap alatt 14 ezerrel csökkent a számuk.

Rákérdeztünk a kormányzatnál a hiba okára, egyelőre nem válaszoltak, de belenyúltak a tegnapi közleménybe. Egyszerűen azt a számot vitték lejjebb kerek 40 ezerrel, így most már a tegnapi közleményben az látható, hogy akkor 2 559 041 fő kapta meg a második oltást. Azonban a frissítést nem jelezték.

Frissítünk!

Délben válaszolt a kormányzat: „a tegnapi napon a második oltás szám tévesen lett feltüntetve a reggeli közleményben. 2 599 041 került megjelenítésre az 2 559 041 helyett. Az elírásért elnézést kérünk. A második oltás adatait a tegnapi Operatív Törzs sajtótájékoztatón Müller Cecília helyesen közölte. Az adatokat korrigáltuk, a tegnapi közlemény javított változata elérhető a honlapon.”

Az első oltást megkapottak száma kissé nőtt: a tegnapi adat 4 millió 392 ezer, a mai adat 4 millió 420 ezer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik