Belföld

Zivatarveszély miatt riasztást adtak ki – térkép

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A fő veszélyt a villámlás jelenti, de esetenként szélerősödés, jégeső is lehet.

Csütörtökön reggel, délelőtt felhős idő lesz, a csapadék  északkeletre szorul vissza, de délután a gomolyossá váló felhőzetből már a déli és keleti megyékben is gyakori lehet a zápor, a zivatar. Nagy területen fújhat élénk, néhol erős nyugatias szél. A hőmérséklet napközben 16 és 22, késő este 9 és 14 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hajnalban elsőfokú riasztást, illetve figyelmeztetést adott ki a zivatarveszély miatt. Azt írták, hogy az eső, zápor mellett az északi, északkeleti országrészben lehetnek  csapadékgócok délelőtt, majd a Dunántúl déli, az Alföld déli és keleti részein van esély zivatarokra. Délkeleten délután helyenként intenzív zivatarok is előfordulhatnak 70 km/órát meghaladó széllel, jégesővel, helyenként felhőszakadás (20-25 mm) is lehet. 

Marad a változékony idő, péntekre is érvényes a figyelmeztetés.

A délnyugatról északkelet felé vonuló felhősávok, felhőtömbök mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is számítani lehet. Szórványosan előfordul eső, zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati, majd a déli szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik