Belföld

Haladékot kap a túlélésre a Szabolcs utcai hajléktalankórház

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Egyelőre nem zárják be az intézményt, sőt a kormány és a főváros együtt keres új működési formát neki.

A közös kormányzati-önkormányzati munkacsoport azt a döntést hozta, hogy a – korábban bezárással fenyegetett – fővárosi, Szabolcs utcai hajléktalankórház nyitva maradhat. De ezzel nem ér véget a történet, ugyanis küszöbön áll az átszervezés, aminek előkészítésével a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) főigazgatóját kérték fel. Neki kell majd civil és egyházi jótékonysági szervezetekkel kitalálnia az új rendszert – írja a Hvg.hu.

A fővárosi önkormányzat közleménye szerint a felkérő munkacsoport tagjai között ott van a kormány részéről Fónagy János miniszterhelyettes, valamint Vecsei Miklós miniszterelnöki megbízott, a főváros részéről pedig Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Zakar Gergely BMSZKi-főigazgató is. A csoport tagjai közölték, hogy mindannyian érdekeltek egy ilyen intézmény működésében, és amíg nincs új szisztéma, addig a jelenlegi keretek között és helyen működik tovább az intézmény.

Kapcsolódó
„Egészségileg és emberileg is össze vagyunk törve mindahányan”
Továbbra is bizonytalan a Szabolcs utcai hajléktalankórház sorsa. Ha megszűnne, azzal fontos láncszem esne ki a hajléktalanellátásból, ami az egészségügyre is nagy terhet róna. Az ápoltak megrémültek, hiszen a nevével ellentétben az intézmény sok nehéz sorsú embernek a remény utolsó kapuja. Riport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik