Belföld koronavírus

A rendőrség szerint tényleg megtámadták a vakcinás időpontfoglaló oldalt

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Az Ön által felsorolt weboldalakkal kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytatott vagy folytat nyomozást. A felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás, a 2021. április 30-ai esettel kapcsolatban jelenleg is folyik az adatok elemzése

– ezt a választ kapta a Telex az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől, amikor arra kérdeztek rá, hogy történt-e a korányzat által kibertámadásként emlegetett ügyekben feljelentés, és ha igen, indult-e nyomozás.

Mint ismert, április 30-án, amikor a kormány egyetlen napra megnyitotta a foglalási lehetőséget a Pfizer–BioNTech-vakcinára az online oltási időpontfoglaló rendszerben, az oldal már kora reggel elérhetetlenné vált, és másnap reggelig az is maradt, kaotikus helyzeteket eredményezve az oltópontokon. Az operatív törzs aznapi bejelentése szerint a hibát nem a nagy érdeklődés miatt hirtelen megnövekedő forgalom, hanem túlterheléses támadás okozta. a kormány a koronavírus-járvány ideje alatt már hatodszor hivatkozott arra egy-egy központi oldal bedőlésekor, hogy azt támadás érte.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik