Belföld koronavírus

Népszava: újra lehet időpontot foglalni Pfizer-oltásra

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Újabb Pfizer-akciót hirdet a kormány, vasárnap teszik közzé az oltópontok az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén a foglalható időpontokat a 18 és 59 évesek számára – értesült a Népszava.

Frissítünk!

Órákkal a Népszava cikke utána a Koronavírus Sajtóközpont cáfolta a Népszava értesülését, vagyis a megjelentekkel ellentétben továbbra sem lehet Pfizer-oltásra jelentkezni.

A lap úgy tudja, a lehetőséggel csak azok tudnak élni, akik előzetesen regisztráltak az oltásra. Ők egy sms-t kapnak majd, amellyel aztán beléphetnek az időpont regisztrációs oldalra.

Péntek éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, ám a 190 ezres csoportból alig több mint 84 ezren regisztráltak. Az ő beoltásuk után várhatóan pénteken kaphatják az oltópontokon a Pfizert a mostantól foglalható időpontokon a felnőttek.

A Népszava szerint azért szűkítették a jelentkezés lehetőségét a 18-59-es korosztályra, mert a regisztrált 60 év felettiek szinte mindegyike megkapta a korona-vírus elleni vakcinát. Aki nem, annak a háziorvosa segíthet, ugyanis a jövő héten a praxisok is jelentősebb mennyiségű Pfizer-vakcinát kaphatnak.

Április utolsó napján egyszer már hirdetett hasonló akciót a kormány, aminek eredményeként egy nap alatt rekordszámú, 109 587 ember kapta meg az első oltását. Ennélfogva másnap be lehetett vezetni a megígért, négymillió beoltotthoz kötött enyhítéseket, Orbán Viktor reggeli bejelentése után azonban lehalt az EESZT, az oltópontoknál pedig országszerte tömegjelenetek alakultak ki.

Kapcsolódó
„Berontottam a rendelőbe, mondtam, hogy én Pfizerért jöttem, velem ne szórakozzanak!”
A Honvéd Kórház előtt is több száz méteres sor alakult ki, sokan itt próbáltak szerencsét, de amikor kiderült, hogy elfogyott a Pfizer vakcina, az emberek egy jelentős része hazament.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik