Belföld

Két román férfit azonosítottak a brutális veszprémi ékszerbolti rablók közül

police.hu
police.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság csoportosan és felfegyverkezve, jelentős értékre elkövetett rablás, valamint rongálás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a tavaly novemberben történt brutális veszprémi ékszerbolti rablás kapcsán.

Az eljárás adatai szerint egy hatfős társaság berontott egy áruház épületében működő ékszerüzletbe, majd az üvegvitrineket a náluk lévő szerszámokkal betörték. A boltban dolgozó férfi próbált védekezni, ezért a támadók a náluk lévő botokkal és kalapácsokkal bántalmazták.

police.hu

Végül a hat személy közel 12 millió forintnyi értéket zsákmányolt, a rongálással pedig mintegy 4 millió forintos kárt okozott. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a szemle, az adatgyűjtés és a rögzített nyomok szakértői vizsgálata, valamint elemzése eredményeként azonosítottak két román személyt az elkövetők közül.

A nemzetközi együttműködés révén a román rendőrök az európai elfogatóparancs kibocsátása után egy hónapon belül Romániában elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható egyik férfit, a 29 éves S. M. D-t, majd őt a veszprémi nyomozók tegnap át is átvették a külföldi hatóságtól. A férfit őrizetbe vették , és gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ügyészség szökés-elrejtőzés, bűnismétlés és bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. A másik azonosított társát a rendőrök továbbra is keresik, valamint a további elkövetők felkutatása is folyamatban van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik