Belföld

Karácsony bocsánatot kért, amiért lekövérezte Orbánt

MTI / Mónus Márton
MTI / Mónus Márton

Karácsony Gergelyt arról is kérdezte az Economist, hogy mi a különbség közte és Orbán Viktor között. A főpolgármester azt mondta többek között:

ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok.

A cikk megjelenése után nem sokkal ezért elnézést is kért Karácsony a Facebook-oldalán: „Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna” – írta a főpolgármester.

A cikk egyébként arról szól, hogy Karácsony lehet az az ember, aki megtörheti Orbán hatalmát. A főpolgármester szinte biztosan el is indul majd a miniszterelnök-jelölti előválasztáson, hozzá közeli források szerint már nem kell sokat várni a bejelentésre.

Az Economist Karácsony javára írja, hogy egy hatpárti összefogás élén nyert választást, tehát képes eltérő gondolkodású embereket is egyesíteni. A főpolgármestert úgy írják le, mint aki nem túl harcias, konfrontatív, ami azonban nemcsak előnyére válik, hanem hátrányára is, mert emiatt sokan puhának tarthatják.

A cikk arról is szól, hogy a jövő évi választáson a kormánypártoknak lejt a pálya több okból is, azonban Orbán nem biztos a sikerében, ennek a számlájára írják, hogy hatalmas állami vagyonokat szervez ki alapítványi kézbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik