Belföld

Megszüntették Bige László házi őrizetét

MTI Fotó: Balázs Attila
MTI Fotó: Balázs Attila

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll, olvasható a Nitrogénművek közleményében.

Azt írják, a Nyíregyházi Járásbíróság 2021. március 24-én szüntette meg a milliárdos házi őrizetét, de az elsőfokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezéssel élt, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének a meghosszabbítására. Ezt elutasították, de ismét fellebbezett az Ügyészség.

A Nyíregyházi Törvényszék mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálva, azokat elutasítva, helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit.

A Nitrogénművek Zrt. továbbra is teljes mértékben megbízik az igazságszolgáltatás döntéseiben, és minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben. A döntés eredményeként, Bige László semmilyen tekintetben nincs korlátozva abban, hogy kiemelkedő üzleti tevékenységét a továbbiakban eredményesen folytathassa

– írták a közleményben.

Bige ügyeivel számos alkalommal foglalkoztunk, alább ezeket foglaltuk össze:

  • Bige szolnoki kénsavgyára körül 2018 novemberében volt óriási felhajtás, 300 rendőr és katasztrófavédő szállta meg a telephelyet. Bige viszont nem környezetvédelmi ügyről, hanem a cége ellen indított hadjáratról beszélt, és meg is nevezte Csányi Sándort, az OTP Bank vezérét, mondván, régóta tartó viszályuk összefügg a hatósági akciókkal. Azt állította: a támadás célja, hogy rákényszerítsék a régió legnagyobb nitrogénműtrágya-gyárának eladására. Az OTP-vezér viszont visszautasította a vádakat azzal, hogy nem tervezi a Nitrogénművek Zrt., vagy bármelyik más, Bige-csoporthoz tartozó vállalkozás megvásárlását.
  • Tavaly decemberben őrizetbe is vették Bigét, akit ekkor vesztegetéssel gyanúsítottak. Ekkor mindössze hét hónap telt el azóta, hogy börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos műtrágyakirállyal szemben. Azaz egy újabb akció indult ellene.
  • Nemrég pedig azzal került a hírekbe Bige, hogy egy a szokatlanul magas (5000 fős) mintán végzett közvélemény-kutatást rendelt meg, azért, mert kíváncsi volt arra, jövőre le tudja-e az ellenzék győzni a Fideszt. Ennek kapcsán azt ígérte, nemcsak az ellenzéknek lesz hozzáférhető a kutatás, amelynek eredményét éppen azért nem értékelte, mert nem akart politikai nyilatkozatot tenni.
Kapcsolódó
Bige László: Orbán Viktortól találkozót kértem, de nem fogadott. Azaz ő már döntött
Interjút adott a Partizánnak Bige László, házi őrizetben lévő milliárdos, akit 112 milliárdos vagyonával a 10. leggazdagabb magyarnak tartottak 2020-ban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik