Belföld

Ellenzéki csörte: a Momentum elnöke szerint bántóan beszélt Jakab Péter a szivárványcsaládokról

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Sarkosan fogalmazok: soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen – ezt nyilatkozta Jakab Péter a Telexnek adott interjújában, amit mi is szemléztünk.

Kapcsolódó
Jakab Péter: A kedvencem a parizeres kifli, a paprikás krumpli, és a sztrapacska
De soha nem harcolna azért, hogy egy gyereknek három apja lehessen.

Előbbi kijelentéséhez hozzátette:

nekem a család az egy apából és egy anyából áll a gyermek érdekében. Hallok olyan megközelítéseket, hogy miért vegyük el egy meleg pártól azt a lehetőséget, hogy nekik gyermekük legyen, de nem mi, hanem a természet rendeltetett úgy, hogy egy apának egy anyától lehet gyermeke, és ebből a szempontból a gyermek érdeke a legelső. A gyermek nem tud dönteni arról, hova születik.

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje így reagált minderre a Facebookon: „Azt hiszem, értem mit akart mondani a pártelnök: egy nagyon konzervatív álláspontot próbált megfogalmazni, ami aztán nagyon bántóra sikerült. Bántó és helytelen álláspont, mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel. Persze lehet csűrni-csavarni a szavakat, de az ehhez hasonló kijelentések a gyakorlatban, a valóságban mindig egy dologhoz vezetnek: hogy több gyermek éli le a fiatalkorát árván, állami intézményben.”

Hozzátette:

És azzal is tudnék vitatkozni, hogy ez lenne a konzervatív álláspont: szerintem nincs annál konzervatívabb dolog, mint amikor két, egymást szerető ember hajlandó összekötni az életét, hogy közösen alapítsanak családot, hogy aztán közösen, nem egyénenként, hanem családként nézzenek szembe a világ kihívásaival.

Mind Jakab, mind Fekete-Győr ringbe száll az ellenzéki miniszterelnök-jelölti versenybe az előválasztáson.

Sokaknak meglepő lehet, hogy két szövetséges párt elnöke egy ilyen fontos kérdésben egymással szemben foglal állást. De pont ez a legjobb az előválasztásban: egy hosszú, vitákkal teli kampány végén, az érvek ütköztetése után az ellenzéki választók döntik majd el, hogy kit tartanak a leginkább meggyőzőnek, és hogy ki képviselje őket a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként

Ajánlott videó

Olvasói sztorik