Belföld koronavírus

Zárnak a reformátusok és az evangélikusok is

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
Templomaikban egyelőre szüneteltetik a nyilvános istentiszteleteket.

A Zsinat Elnökségi Tanácsa úgy határozott, hogy az egyre súlyosabb járványhelyzet miatt, a kormányzati intézkedéseket is figyelembe véve hétfőtől március 26-áig „minden, személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel”.

Azt kérik, istentiszteletet digitális eszközökkel, a gyülekezet helyi lehetőségeinek figyelembevételével tartsanak, a lelkipásztorok és a presbitériumok

ebben a rendkívüli helyzetben is találjanak módot a bajba jutottak, betegek és magányosok lelki támogatására, és nyújtsanak segítséget az erre rászorulóknak.

A nagyheti és húsvéti istentiszteletek rendjéről március 26-án dönt a Zsinat Elnökségi Tanácsa, amely azt kéri, imádkozzanak azokért, akik azért dolgoznak, hogy ez a próbatétel mielőbb elmúljon.

Az evangélikus templomokban is szüneteltetik a nyilvános istentiszteleteket. A Magyarországi Evangélikus Egyház püspöki tanácsa az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a jelenlegi súlyos járványügyi helyzetben azt javasolják a gyülekezeteknek, hogy hétfőtől virágvasárnapig ne tartsanak személyes jelenléttel istentiszteletet, sem hétközi gyülekezeti alkalmat.

Fokozott elővigyázatosságra kérik azokat a gyülekezeteket, ahol vasárnap még megtartják az istentiszteleteket. A püspöki tanács mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon, oltassa be magát, és imádkozzon.

Mint korábban megírtuk, a katolikus templomokat továbbra sem zárják be, nyilvános istentiszteleteket is lehet tartani, de a megyés püspökök felmentést adnak a részvétel alól a vasárnapi szentmisén.

Kapcsolódó
Nyitva maradhatnak a katolikus templomok, lehet misézni
A templomok a „lelki feltöltődés helyei", ezért maradhatnak nyitva.

Kiemelt kép: Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, újonnan megválasztott zsinati lelkészi elnök (b) és Molnár János, a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka, megválasztott zsinati világi elnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik