Belföld

Huszonhétszer lopott a munkahelyéről egy salgótarjáni vagyonőr

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a vagyonőrrel szemben ellen, aki ahelyett, hogy megőrizte volna a munkahelyén az ott tárolt értékeket, maga lopta el azokat, mintegy 700 ezres kárt okozva.

A vád szerint a férfi 2019 júniusától dolgozott biztonsági őrként egy cég salgótarjáni telephelyén, ahonnan a munkakörének felhasználásával különböző időpontokban, legalább huszonhét alkalommal, több mint 4000 kg értékkel bíró színesfém és egyéb fémáru hulladékot lopott el. Azokat a munkaideje alatt kisebb mennyiségekben pakolta a kocsijába, majd a telephelyről elszállította, és egy fémátvevő telephelyen értékesítette.

Végül 2019 novemberében bukott le, amikor éjszakás szolgálata során 50 kilogramm fémhulladékot rejtett autójába, azonban a cég képviselője ellenőrizte őt, és az ellopott dolgokat megtalálta nála. A férfi a bűncselekménnyel összesen több mint 700 ezres kárt okozott a sértettnek, amelyből a tettenéréskor mintegy 30 ezer forint térült meg.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopással vádolt férfira azzal, hogy tiltsák el a foglalkozásától, okozott, és fizettessék meg vele az okozott kárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik