Belföld

„14 évet ültem börtönben, bárkit leszúrok” – mondta a diáknak, a fiú sírni kezdett, majd túljárt a kirablói eszén

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 15 éves fiatalkorú és egy 20 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás miatt. Az elkövetők tavaly júliusban egy kazincbarcikai iskola előtt összetalálkoztak egy fiúval. Beszélgetést kezdeményeztek vele, és közben közölték, hogy a nála lévő mobiltelefon az övék, és el fogják venni tőle. Mondták neki, hogy vegye elő és mutassa meg nekik a telefont, de a fiú erre nem volt hajlandó, ezért fenyegetőzni kezdtek.

A felnőttkorú támadó azt mondta neki, hogy ő már tizennégy évet ült börtönben, és bárkit leszúr. Majd mindketten azzal fenyegették, hogy ha nem adja át a telefont, akkor megverik, és megölik. A felnőttkorú, hogy nyomatékot adjon kijelentéseiknek, a zsebéből elővett egy kést, míg fiatalkorú társa tenyérrel arcon ütötte a fiút, aki ettől sírni kezdett, és félelmében bántalmazójának átadta a mobiltelefont és a fülhallgatót.

Ezután a talpraesett fiú azt mondta a támadóinak, hogy odaadja nekik a másik telefonját is, de azért menjenek el a lakásához, ezzel azt akarta elérni, hogy hazaérve segítséget kérhessen az édesapjától

A támadói felültek ennek a cselnek, a megadott címre kísérték a fiút, aki viszont megérkezésükkor egy hirtelen mozdulattal kicsavarta a fiatalkorú kezéből az eltulajdonított telefonját és beszaladt a lakásba, ahol édesapjának elmondta a történteket. Az apa kijött a házból, rákiabált az elkövetőkre, akik eltérő irányokba futva elmenekültek a helyszínről.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetők közül a fiatalkorúval szemben javítóintézeti nevelést, míg a felnőtt társára fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik