Belföld

Videón, ahogy Ó. Bence rátámad az SZFE-s maszkot viselő nőre a csepeli buszon

Közzétette a BRFK annak a 151-es busznak a kamerafelvételét, amin az látható, hogy Ó. Bence rátámad az SZFE-s maszkot viselő nőre a csepeli járaton. A felvételen az látszik, hogy a férfi odahajol az ajtó melletti ülésnél ülő nőhöz, kötekedni kezd vele, aztán előránt egy késnek látszó tárgyat, majd a nő felé emeli.

Az nem látszik, amikor a férfi épp megsebzi a nő arcát, de az igen, hogy férfi még akkor is folyamatosan magyaráz a nőnek, amikor az már levette a maszkát és az arcát törölgette egy zsebkendővel.

Megtudtuk, hogy Ó. Bence ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során, és elismerte, hogy a maszkon látható SZFE-s felirat miatt rántott kést a nőre a csepeli buszon. Ezt később a rendőrség is megerősítette. Úgy fogalmaztak, hogy a férfi azzal indokolta a tettét, hogy a nő olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál.

Kapcsolódó

Közben kiderült, hogy a 37 éves férfi korábban Torzsa Sándorra, az MSZP ifjúsági szervezetének politikusát is megtámadta. Levitte a földre, majd megharapta és fojtogatta a 2019 áprilisi akciója során a politikust. Egy másik alkalommal pedig egy újságírót fenyegetett megöléssel a 4-6-os villamoson.

Az illetékes ügyészség letartóztatást indítványozott Ó Bencével szemben. Erről várhatóan szombat délelőtt döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik