Belföld

Az MTI nem hozta le Szél Bernadett és Hadházy Ákos közleményét

Nem tette közzé az MTI Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők közleményét, arra hivatkozva, hogy az megsérti a működési szabályokat, közölte Szél Bernadett a 24.hu-val.

Szél és Hadházy a legújabb akciójukra szerették volna felhívni a figyelmet, amelyben arra kérik az embereket, hogy ne a hivatalos borítékban, hanem nekik küldjék vissza a legújabb nemzeti konzultáció íveit.

A közleményben ez szerepelt volna:

Összegyűjtjük a nemzeti manipulációs kérdőíveket

 

A napokban indul a nemzeti konzultációnak nevezett nagyszabású manipulációs kampány, aminek célja nem az emberek véleményének megismerése, hanem ellenkezőleg, a kormánynak tetsző vélemények előállítása. Mi most arra vállalkoztunk, hogy begyűjtjük a nemzeti konzultáció kérdőíveit, hogy megmutassuk: létezik az a Magyarország, amelyik nem kér a propagandából és nem kér a hazugságokból. A józan, tisztességes és igazságszerető Magyarország, jelenti, létezik és változást akar!

 

Még véget sem ért a járvány, a kormány máris kedvelt propagandaeszközéhez nyúlt, a kormányzást helyettesíteni hivatott nemzeti konzultációhoz. Ennek egyetlen célja, hogy továbbra se a valós problémákkal foglalkozzunk, hanem azokkal a kreált ellenségekkel, akikkel szemben Orbán Viktor a nemzeti érdek védelmezőjeként léphet fel. Amíg mi a képzelt ellenségekkel harcolunk, ők bevezetik a rabszolgatörvény 2.0-t, megtagadják az egészségügyi és szociális dolgozók bérköveteléseit, magukra hagyják a munka nélkül maradt embereket, kivéreztetik az önkormányzatokat, tíz évre titkosítják az országot eladósító nagyberuházás szerződéseit, oligarcháik pedig zavartalanul csapolják tovább a közpénzt.

 

Az ívek begyűjtésével lehetőséget szeretnénk adni minden józanul gondolkodó, tisztességes és változást akaró állampolgárnak, hogy kifejezze véleményét. Azt kérjük a választóktól, hogy ne dobják a kukába az üres kérdőívet, hanem juttassák el hozzánk a Facebook-oldalunkon elérhető címre. A konzultációs ív elküldésével, anonim módon üzenhetünk a kormánynak: sokan vagyunk és nem maradunk csendben!

 

Szél Bernadett

Hadházy Ákos

Az MTI fizetős (illetve a pártoknak és a képviselőknek egy szintig ingyenes) hírszolgáltatása, az MTI OS viszont megtagadta a hír közlését, mondta Szél. Arra hivatkoztak, hogy az MTI szabályai szerint a közlemény

nem mozgósíthat konkrét politikai akcióra, tüntetésen, vagy bármely rendezvényen történő részvételre, illetve adománygyűjtésre, bojkottra.

Az egészben csak az az érdekes, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központtól korábban közöltek egy olyan közleményt, amely ugyanúgy megsérti ezt a pontot. A KTK közleményében ez állt:

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye

Budapest, 2020. június 1., hétfő (OS) – Hamarosan indul az új nemzeti konzultáció

 

A kormány véglegesítette a nemzeti konzultációs kérdőívet, és a következő napokban témakörönként mutatja be a kérdéseket. A kérdőívek gyártása és postázása június elején indul.

 

A mostani kérdőív kitöltésével az állampolgárok olyan, Magyarország jövőjét alapvetően meghatározó kérdésekben nyilváníthatnak véleményt, mint a koronavírus elleni védekezés, a gazdaság újraindításával kapcsolatos intézkedések, vagy Soros György legújabb, európai örökkötvényekről szóló terve. A kormány célja most is az, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a mindannyiunk életét érintő legfontosabb kérdésekben. Ezért várjuk az állampolgárok véleményét, tisztelettel arra kérjük őket, hogy töltsék ki és küldjék vissza a kérdőíveket.

 

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

Szél szerint ez kettős mérce.

Amikor jelentős érdeksérelmet okozna valamilyen kezdeményezésünk, mindig megpróbálnak minket ellehetetleníteni. A kettős mércéből, hogy ezt a kormánynak szabad, nekünk pedig nem, látszik, hogy a kezdeményezésünk jelentős érdeksérelem lenne a nemzeti konzultáció számára.

– mondta.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik