Belföld

Kórházba került a 13 év fegyházbüntetését töltő szigetszentmiklósi rém

A tizenhárom év fegyházbüntetését töltő H. Andrea testvére volt az a nő, aki belefulladt hétvégén az egyik bányatóba Kiskunlacháza és Bugyi között – tudta meg a 24.hu. H. Andrea személye azért különösen érdekes, mert hozzá fűződik az elmúlt évtized egyik leggyomorforgatóbb bűnügye.

A vád szerint patkánnyal, fekáliából készült „kókuszgolyóval” és bogarakkal etette a társával, K. Rudolffal a gyerekeit, akiket rendszeresen meg is vertek. A szigetszentmiklósi nő az édesapjától tudta meg, hogy meghalt a testvére, Krisztina.

Krisztina élettársától értesültem a tragédiáról. Tegnap felhívtam a börtönben a másik lányomat, Andit is, hogy elmondjam neki milyen szörnyűség történt a testvérével. Azonnal összecsuklott és sokkot kapott. Bevitték a szombathelyi kórházba. Nincs jól. Imádta a testvérét

– mondta magába roskadva H. Andrea édesapja.

Krisztina holttestét a parttól három méterre találták meg a fővárosi búvárszolgálat emberei. Úgy tudjuk, hogy fürödni szeretett volna a bányatóban, amikor elmerült. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy baleset történt.

Nem merült fel bűncselekmény gyanúja a tóba fulladt nővel kapcsolatban. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet

– mondta András Tamás őrnagy.

Családi tragédia esetén van lehetőség arra, hogy a fogvatartott részt vehessen a temetésen. Ha csak valami nagyon komoly oka nincs, akkor a büntetés-végrehajtási intézet (bv) valamilyen formában igyekszik méltányolni ezeket a kérelmeket. Ilyen esetben mindig egyedi döntésen múlik, hogy az elítélt felügyelettel vagy anélkül vehet-e részt a gyászszertartáson.

Én nem kérem, hogy Andreát engedjék el a temetésre, mert nem élné túl. De ne haragudjon, lassan le kell tennem, mert most megyek azonosítani a holttestet, és azon dolgozom, hogy összeszedjem a temetésre való pénzt valahogy

– mondta a gyászoló apa, aki biztos abban, hogy a lánya nem követte el gyerekeivel a korábban felsorolt borzalmakat A horroranyaként elhíresült nő szerelme, Endre azt mondja, hogy H. Andrea annyira kikészült a testvére halála miatt, hogy ha kiengedik a kórházból, akkor sem fog részt venni a temetésen.

A bv-ben nagyon rendesek és megértőek voltak vele. Andrea azt mondta, hogy ki akarták engedni a temetésre, de nem mer kimenni, mert attól fél, hogy összeomlik és kiszámíthatatlanul fog viselkedni majd

– mondta Endre, hozzátéve, kitart Andrea mellett, és addig vár rá, amíg ki nem szabadul.

A Pest Megyei Főügyészség 2013 novemberében emelt vádat H. Andrea és a volt párja ellen. A vád szerint súlyosan elhanyagolták a gyermekük nevelését és gondozását, emellett éveken keresztül szexuálisan is bántalmazták őket. Az ügyészség szerint a gyerekeknek fajtalankodniuk is kellett egymással.

A gyerekek az ügy kipattanásakor, 2012-ben, 9, 10, illetve 12 éves korukban állami gondozásba kerültek. Azóta szerencsére sikerült megoldani az elhelyezésüket. Úgy tudjuk, hogy mind a hárman nevelőszülőkhöz kerültek, ahol jól és biztonságban érzik magukat.

A Budapest Környéki Törvényszék végül kiskorú veszélyeztetésében találta bűnösnek H. Andreát és a társát, a szakértői csoport ugyanis teljesen kizárta a szexuális bántalmazást.

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla új eljárást rendelt el, melynek lefolytatására másik bíróságot, a Fővárosi Törvényszéket jelölte ki. H. Andrea és K. Rudolf végül 13 év fegyházat kapott. A testvérét gyászoló szigetszentmiklósi nőt a szombathelyi börtönbe viszik majd vissza a kórházból, mihelyst jobban lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik