Belföld

Szirénázó autóban halhatott meg a fiatal rendőr

Így történhetett a tragikus baleset.

Mint korábban megírtuk, Mátyás Balázs Tamást gyászolja a rendőrség. Ő szenvedett balesetet kollégáival péntekre virradó éjjel Újpesten. A két rendőrautó egy kereszteződésben karambolozott. A Központi Nyomozó Főügyészség a tragédia miatt halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt nyomoz.

Tragédia Újpesten - Mátyás Balázs Tamás őrmestert gyászolja a rendőrség
A baleset áldozata 1996-ban született, tavalyelőtt ősszel nevezték ki járőrnek a IV. kerületben. Kollégái gyertyagyújtással emlékeztek rá.

 

A Blikk most azt írja, hogy az elhunyt rendőr utasként ült a kocsiban, amely ütközés után egy jelzőlámpát is kidöntött, majd egy kerítésbe fúródott. A két rendőrautót ugyanarra a címre riasztották, így nem kizárt, hogy mindkettő megkülönböztető jelzést használva ért a kereszteződésbe, és éppen saját szirénájuktól nem hallhatták a másikát. A hatóságok ezt nem erősítették, de a lap emlékeztet rá, hogy ilyen esetben a megkülönböztető jelzést használó autók egyenrangúnak számítanak, a közlekedési lámpa, tábla dönt arról, melyiknek van elsőbbsége.

Korábban lapunk úgy értesült, hogy a XV. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, IV. kerületi kollégáiknak viszont piros.

Rendőrök tragédiája Újpesten - az áldozat kizuhant az autóból
Az egyik járőrkocsinak zöld lámpája volt, a másiknak piros az elsődleges adatok szerint,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik