Belföld

Még nagyobb köd és durva szélvihar jön, vasárnap havazhat is

ködös mecsek (mecsek, köd, pécs, )
ködös mecsek (mecsek, köd, pécs, )
Frissült a veszélyjelzés. A tartós, sűrű köd veszélye miatt az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki.

Szombaton hidegfront közelíti meg térségünket. Marad a nagyrészt erősen felhős, borult, ködös idő és egyre több helyen eshet. Napközben a déli, délkeleti szél erős, késő estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7-15 fok között alakul, a tartósan ködös helyeken lesz hidegebb.

Az immár szombat éjfélig érvényes frissített veszélyjelzés szerint szombaton a hajnali órákra ismét sokfelé – legnagyobb eséllyel az Alföldön és az Északi-középhegység területein – köd, tartós köd képződik, ami csak lassan szűnik meg.

Szombat délutántól a déli, délkeleti szél erőssége a magasabban fekvő helyeken akár 70 km/órás is lehet. Hat megye kivételével az egész országra elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki a tartós, sűrű köd miatt. Az érintett megyékben a látótávolság csak pár száz méter lehet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasárnap is borult lesz az ég, délutántól szakadozik fel északnyugat felől a Dunántúlon a felhőzet.
Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen, délután elsősorban a Tiszántúlon valószínű eső.
A dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél erős, főleg az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1-7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4-8 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.
Kiemelt fotó: MTI/Sóki Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik