Belföld

Sorosék nem indítanak ellenpropagandát a Fidesszel szemben

Azt viszont meg akarják mutatni, hogy míg a kormány propagandára költi az állam pénzét, az üzletember jótékony célokra fordítja a sajátját.

Soros György magyarországi alapítványa nem indít klasszikus ellenkampányt a Fidesz propagandájára válaszul – erről a Nyílt Társadalom Alapítvány szóvivője beszélt a Zoom.hu-nak. Csontos Csaba azt mondta, a maguk eszközeivel igyekeznek felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora különbség van a kormány közpénzmilliárdokba kerülő lejáratókampánya és aközött, hogy Soros a saját vagyonából jótékony célokra adományozott Magyarországnak százmilliárd forintnál is több pénzt az elmúlt harminc évben.

Csontos kitért arra, hogy már csak azért sem akarnak PR-akciókra, plakátokra vagy televíziós ellenkampányra költeni, mert a pénzt inkább azokra az ügyekre fordítják, amikért eddig is küzdöttek: az egészségügy, oktatás, nehéz sorsú emberek segítése, a szegénység felszámolása, a diszkrimináció és a korrupció elleni küzdelem. Az ezen területen elért eredményeket azonban intenzívebben akarják kommunikálni, hogy megmutassák: míg a kormány állami pénzből lejárató akciókat fizet, az üzletember a sajátját nemes célokra fordítja.

Soros kedden videóüzenetet küldött az RTL-nek, amelyben elmondta: tragédiának tartja az ország számára, hogy a jelenlegi kormány kiforgatja a valóságot, félrevezeti a lakosságot, és így próbálja magát hatalmon tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik