Belföld

Hadházy szerint irtózatosan nagy kamunak tűnik a konzultáció

Az LMP vezetői épp megtekintik az átláthatatlanul feldolgozott kérdőíveket, leveleket. Nyilvántartás nuku, az már kiderült.

Egy hónapos küzdelem végére került pont, amikor végre bejuttatta a Miniszterelnöki Kabinetiroda Hadházy Ákos és Szél Bernadett LMP-s képviselőket a nemzeti konzultációk gyűjtő- és tárolóhelyszíneire – tudta meg a 24.hu. Hadházy még október közepén kereste meg először a Rogán Antal vezette kabinetirodát, ekkor megtudta, hogy

a kérdőivek a Magyar Postához, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.-hez és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-hez kerülnek.

Végül kedd este kapott Hadházy engedélyt, hogy egy szoros menetrendet követve megtekintheti a leveleket. Az a kikötés volt, hogy újságírók nem mehetnek vele. Hadházyék ott voltak a megbeszélt időpontokon és helyeken, először a NISZ VIII. kerületi érkeztető központjába, az Orczy térre mentek. Itt mindössze 15 percük volt, hogy rákukkantsanak a konténerekben tárolt papírokra.

A szoros időpontok miatt egyből indultak is Zuglóba, ahol csomagátvizsgálóval nézhették meg az újabb adagot. A harmadik helyszín a Kopint-Datorg Blaha Lujza téri épülete volt. Hadházy szerint tapasztalataik alapján „irtózatosan nagy kamunak tűnik” az egész konzultációsdi.

Ugyanis beszélt a technikai személyzet tagjaival is, akik közölték vele, semmilyen nyilvántartást, még egy kockás füzetet sem vezetnek a beérkező levelekről, csak némi biztonsági ellenőrzés van. Becslései szerint az első helyen 400 ezer, a másodikon kevesebb (itt nem tudott konkrét számot mondani), a harmadik helyszínen pedig 250 ezer körüli levelet kaptak a héten. Ezzel viszont nem jön ki a matek, azaz az a bizonyos rekordmennyiségű visszaküldött konzultációs ív.

Rogánék kitiltották a sajtót a konzultációs ívek közeléből
Az LMP társelnöke csak egyedül nézheti meg, hogy tényleg van-e egymillió visszaküldött kérdőív, és rohannia kell, hogy az egyik raktárból elérjen a másikhoz.

Hadházy hozzátette, ez az egész csak a kisebb hazugság. A nagyobb az, hogy a milliárdos kampányban azt állítja a kormány, hogy a menekültkérdés az ország legfőbb problémája. Ez valóban probléma, de súlyosabb gond most Magyarországon az egészségügy és az oktatás helyzete.

Galéria
Fotó: Hadházy Ákos

Frissítünk!

Reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ is az LMP-s betekintésre, természetesen heves sorosozással. Az rejtély, mit értenek botrányos fellépés alatt, amikor a kormány engedte be a képviselőket. Íme: „Miközben az LMP Soros megrendelését teljesítve támogatja és megszavazza a betelepítési kvótaprogramot, meg akarják akadályozni, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket. Botrányos fellépésével az LMP nem csak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy minden magyar ember elmondhassa a véleményét erről.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik